Yleisön pääsy Kontiolahden ampumahiihtokisoihin kiellettiin viime hetkillä

8:07
Suvi Minkkinen toivoo tasapainoista starttia ampumahiihtokauteen – "Kunto tuntuu hyvältä"

Ampumahiihdon maailmancup-kauden avausviikonloput Kontiolahdella piti kilpailla rajatun yleisön edessä, mutta viime hetken päätöksellä kilpailut suljetaan yleisöltä.

Kontiolahden kisojen järjestäjä Kontiolahden Urheilijat ja Suomen ampumahiihtoliitto ovat päättäneet, että tulevina kahtena viikonloppuna yleisö ei voi osallistua tapahtumiin.

Pohjois-Karjalan sote-alueen tilannekuvatyöryhmä suositteli torstaina, että yli 50 henkilön yleisötilaisuudet kielletään. Itä-Suomen Aluehallintovirasto antaa ratkaisun tänään, mutta kisajärjestäjät tekivät tarvittavat johtopäätökset jo ennen lopullista ratkaisua.

Kontiolahden kisojen verkkosivuilla kerrotaan, että päätös haluttiin tehdä välittömästi, kun tieto viranomaisilta saatiin, jotta mahdollisimman moni ehtii reagoida tilanteeseen. Kilpailut alkavat lauantaina.

Lippuja kisataphtumiin ostaneet saavat rahansa takaisin.

- Tulemme ottamaan yhteyttä lippuja ostaneisiin ja kerromme, kuinka menetellä. Seuraavan 1,5 viikon aikana kisaorganisaatiolla on suuri ponnistus edessään kisojen läpiviemisessä. Siksi pyydämme lippujen palautuksia odottavilta aikaa asiaan palaamiseen, Tapahtumajohtaja Sami Leinonen sanoo.

Kontiolahdella kisataan tulevana viikonloppuna sekä naisten että miesten normaalimatkat ja pikakisat sekä ensi viikolla pikakisat ja takaa-ajot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja