Yleiset myytit vaatteiden sopivuudesta vartalollesi eivät pidäkään paikkaansa

Jokainen osaa varmasti luetella vaatteita, joiden kuvittelee olevan täysin sopimattomia omalle vartalolle.

”Vaakaraidat leventävät”, ”matalat kengät eivät sovi juhliin” ja ”halpa vaate ei voi olla laadukas”. Saamme jatkuvasti lukea pukeutumisohjeita, joissa ohjeistetaan pukeutumaan oman vartalomallin mukaan. Vaikka ohjeet saattavatkin päteä joidenkin vaatekappaleiden kohdalla, niin tärkeintä on vaatteen istuvuus.

Unohda siis kaikki tietämäsi ja suuntaa epäröinnin sijaan sovituskoppiin. Saatat yllättyä positiivisesti, kun löydät juuri sinulle täydellisesti istuvan vaatekappaleen. Vaikka se olisikin vaakaraitaa.

Cosmopolitan rikkoi artikkelissaan yleiset harhaluulot vaatteiden sopivuudesta. Ja tämähän tekee meidät valtavan iloiseksi!

Myytti: Jotkut vaatekappaleet sopivat vain hoikille, jotkut vain kurvikkaille

Totuus: Jos jokin vaate ei näytä ylläsi hyvältä, se ei johdu vaa’an lukemasta, vaan vaatteen istuvuudesta. Yleinen harhaluulo on, että pitkät ja hoikat voivat pukeutua mihin vain. Tämä ei kuitenkaan ole totta. Hyvä istuvuus on kaikkein tärkein ominaisuus, joka tekee vaatteesta sopivan.

Myytti: Suuret printit sopivat isokokoisille, pienet printit pienikokoisille

Totuus: Kaunis printti näyttää aina hyvältä kenen tahansa päällä – kunhan vaate vain istuu kantajalleen. Tämä koskee myös raitoja! Usein ajatellaan, että varsinkin kapeat vaakaraidat leventävät, mutta oikeasti huomio tulisi tässäkin asiassa pitää ennemmin vaatteen mallissa.

Myytti: Hinta kertoo laadusta

Totuus: Hintalappu ei todellakaan ole ainoa keino selvittää vaatteen laatu. Vaatekaupat eivät rahasta asiakkailtaan laadusta, vaan juuri sen verran kuin itse haluavat! Opettele sen sijaan lukemaan vaatteen pesulappu. Jos olet laatutietoinen, valitse hyviä, kestäviä materiaaleja, kun puuvillaa, villaa tai kashmiria. Kiinnitä huomiota siihen, kuinka saumat on ommeltu.

Myytti: Silmälasit eivät ole seksikkäät

Totuus: Kuka väittää, ettei seksikäs sihteerilook muka toimi? Toki kehyksiä löytyy joka lähtöön, mutta kuten muidenkin asusteiden kohdalla, kannattaa valita juuri omaan tyyliin sopivat kehykset.

Myytti: Hääpukuun kannattaa törsätä

Totuus: Usein erityiseen päivään haluaakin käyttää rahaa, sillä päälleen haluaa tietenkin juuri täydellisen mekon. Häämekkoon ei kuitenkaan tarvitse tuhlata omaisuutta.

Myytti: Pidä asussasi vain yksi katseenvangitsija

Totuus: Epävarma pukeutuja ei ota riskejä, mutta tämä myytti ei ole ehdoton sääntö. Käytä maalaisjärkeä!

Myytti: Naisellinen siluetti vaatii aina silottavat alusvaatteet

Totuus: Napakat alusvaatteet kieltämättä toimivat ryhtiä kohentavina tekijöinä, mutta myös väreillä, leikkauksilla ja asusteilla, kuten vöillä, voi helposti korostaa naisellisia kurveja.

Myytti: Sijoita vain klassikkoihin, älä tuhlaa trendeihin

Totuus: Ostoksilla kannattaa ennemmin pohtia, mitä sinun tulee todella pidettyä. Jos jo ostohetkellä tiedät, että tulet käyttämään himoitsemaasi vaatetta paljon, kannattaa siihen silloin sijoittaa. Klassikot, jotka eivät mene pois muodista, tulevat kuitenkin kaikkein todennäköisimmin säilymään vaatekaapissasi vuosia, jopa vuosikymmeniä.

Myytti: Jos paljastat sääret, vältä liian avonaista kaula-aukkoa

Totuus: Tämä pätee moneen asuun ja monelle pukeutujalle, mutta tärkeintä on kokonaisuus. Jos pieni vilauttelu sopii esimerkiksi mekkosi leikkaukseen, ei lopputulos ole silloin automaattisesti mauton.

Myytti: Korkeat korot ovat tyylikkäin vaihtoehto

Totuus: Lisäsentit kantapäiden alla kieltämättä tekevät ihmeitä omalle olemukselle, mutta ryhdikkäästi voi kävellä myös matalilla kengillä. Kaiken A ja O onkin hyvä ryhti! Ryhti on paras asusteesi aina. Upeinkin juhlamekko tai sädehtivimmät korot jäävät huonon ryhdin varjoon välittömästi.

Rintaliivien pitää kuitenkin olla oikeankokoiset ja se ei ole mikään myytti! Katso videolta, mistä tunnistat väärän koon:


Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja