Mainos

Yle: USA:n pakotelistalla oleva liikemies seurasi jääkiekkoa Pietarissa – Harkimo kutsui

Yhdysvaltojen Venäjän-vastaisella pakotelistalla oleva Kai Paananen oli seuraamassa samaa Jokereiden jääkiekko-ottelua Pietarissa kuin useat suomalaispoliitikot, kertoo Yle.

Yle kertoi aiemmin, että kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydmanin julkisella Facebook-seinällä julkaistussa kuvassa näkyy useita poliitikkoja, muun muassa kansanedustajat Antti Häkkänen (kok.), Susanna Koski (kok.), Matti Vanhanen (kesk.) ja Antti Kaikkonen (kesk.) sekä kansanedustaja Harry Harkimo.

Kuvassa näkyi Ylen mukaan myös liikemies Kai Paananen, mutta tosiasiassa kuvassa Kaikkosen kanssa takarivissä juttelee Ville Skinnari (sd.).

Kaikkonen vahvistaa MTV Uutisille, että Paananen kävi paikalla vaihtamassa muutaman sanan suomalaisseurueen kanssa, mutta ei kuulunut samaan porukkaan.

Ylelle ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Antti Kaikkonen kertoo, että Paananen oli paikalla Harkimon kutsusta. Paananen on tällä hetkellä pakotelistalla, koska hänellä on yhteyksiä venäläiseen liikemieheen Gennadi Timtshenkoon, jonka taas katsotaan kuuluvan Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin.

Kaikkonen korostaa Ylelle, että keskustelut liikemiehen kanssa oli epävirallisia ja koko Pietarin peli oli yksityismatka. Kaikkonen muistuttaa Ylen haastattelussa, että pakotelista ei estä tapaamasta listalla olevia ihmisiä.

Hän ihmettelee lisäksi Ylelle, miksi Paananen ylipäätään on pakotelistalla.

– Yhdysvalloilta olisi kaivattu vähän tarkempia perusteluja sille, että minkä takia suomalaisia yksityishenkilöitä ja yrityksiä on näille pakotelistoille päätynyt. Yhdysvallat ei ole tarkempia selvityksiä antanut, vaan on tehnyt tällaisen yksipuolisen päätöksen, Kaikkonen sanoo Ylelle.

Pakotelistauksen takana lentoyhtiöveivaus?

Paananen asetettiin Yhdysvaltain Ukraina-pakotelistalle viime vuoden heinäkuussa.

Syyskuussa MTV Uutiset kertoi erikoisraportissaan, kuinka Venäjän presidentin Vladimir Putinin ystävän Gennadi Timtshenkon lentoyhtiön omistusta junailtiin Timtshenkon oman pakotelistauksen yhteydessä. Luksuslentoyhtiö päätyi lopulta erikoisin järjestelyin Timtshenkon ystävän eli Paanasen yhtiön omistukseen.

Kauppoja ja niiden mahdollista yhteyttä pakotteisiin käsiteltiin syksyllä riitajutun oikeudenkäynnissä Vantaalla. Tuolloin Paananen itse kiisti oikeudessa, että hänen oman pakotelistauksensa syynä olisi ollut Timtshenkon lentoyhtiön omistusten järjestely.

*oikaisu 2.2.2016 klo 12.50: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Rydmanin Facebook-sivuilla julkaisemassa kuvassa ei näy Kai Paananen. Kaikkosen kanssa takarivissä juttelee Ville Skinnari (sd.). Myös otsikkoa on täsmennetty

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.