Mainos

Yle: Suosittu Facebook-ryhmä pantiin jäähylle – syynä jäsenten jatkuva riitely kissojen hoidosta

Asiaton käytös Facebookin Kissat-ryhmässä sai ylläpitäjät laittamaan yli 17 000 jäsenen sivuston jäähylle, kertoo Yle.

Riitely kissaharrastajista koostuvassa Facebook-ryhmässä johti jopa sivuston ylläpitäjien uhkailuun. Yli 17 000 jäsenen Kissat-ryhmän vapaaehtoiset ylläpitäjät kyllästyivät riitelyyn ja sulkivat sivuston jo aiemmin tänä kesänä. Kun sivusto avattiin vastikään uudelleen, jatkui riitely entisellään.

– Vapaaehtoiset ylläpitäjät kyllästyivät pääasiassa riitelyyn. Monet meistä ovat olleet jo vuosia tässä päivittäin "töissä". Ilman palkkaa se ei kauheasti motivoi, että päivässä joudutaan käyttämään kolmekin tuntia riitelyiden selvittelyyn, kertoi Kissat-sivuston ylläpitäjä Emilia Hakunti Ylelle.

Sosiaalisen median tutkija Janne Matikainen kertoo Ylelle pitävänsä kummallisena sitä, että yhteisen harrastuksen parissa viihtyvät ihmiset puhuttelevat toisiaan rumasti netissä.

Eniten kinaa Kissat-ryhmän jäsenten välillä aiheuttavat eriävät näkemykset siitä, mikä on kissojen parhaaksi. Hakunnin mukaan ongelmia aiheuttavat ihmiset, jotka kirjoittavat isoilla kirjaimilla tai käyttävät paljon huutomerkkejä.

Jotkut keskustelijat saattavat tosin tahallaan ärsyttää toisiaan.

– Ehkä saadakseen ajatuksensa pois omista ongelmistaan, inttämisen tai pätemisen halusta tai jopa eripuran tuottamasta nautinnosta, Hakunti sanoi Ylelle.

Netissä ilmaisu on helposti kärkkäämpää kuin kasvotusten. Tähän yhtyy myös Matikainen. Aggressioiden purku netissä ei kuitenkaan paranna ilmapiiriä, vaan päin vastoin lisää vihaista puhetta.

Matikaisen mukaan asiallisen keskustelun ylläpito vaatii taitoja myös ylläpidolta itseltään.

Facebookin suljetussa Kissat-ryhmässä on yli 17 000 jäsentä ja ryhmän säännöissä on määritelty tarkoin, millaisia käytöstapoja ryhmässä tulee noudattaa.

 

Lähde: Yle

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.