Karmea takaisku! Oliver Helander vetäytyy EM-kisoista

1:23
Oliver Helander kertoi, miksi joutui keskeyttämään keihäskisan Joensuussa: "Selkä kramppasi"

Keihäänheittäjä Oliver Helander vetäytyy ensi viikolla alkavista yleisurheilun EM-kisoista.

Vetäytymisen syynä on kylkivamma, jonka Helander sai loukkaannuttuaan viime viikonlopun Kalevan kisojen finaalin ensimmäisellä kierroksella. Helander koetti heittämistä sunnuntaina.

– Kävin yrittämässä, mutta ei siitä tullut oikein mitään. Paikaltaan heittäessä tuntui jo niin huonolta. En usko, että minulla olisi ollut mitään mahdollisuuksia heittää viikon päästä EM-kisoissa täydellä vauhdilla, Helander sanoo SUL:n tiedotteessa.

Oliver Helanderin tilalle EM-kisakoneeseen nousee Toni Keränen

– Parempi antaa Tonille mahdollisuus heittää Münchenissä, kuin mennä sinne itse puolikuntoisena yrittämään, Helander totesi.

Helanderin kilpailukausi ei välttämättä ole ohitse, vaikka kylki nyt vaivaakin.

– Selkä on kunnossa, mutta kipu on enemmän kyljessä. Käyn vielä kerran magneettikuvissa. Veikkaan, että selkäkrampin syy saattaa löytyä kyljestä. Haluan selvittää, mikä vamma siellä on vai onko vammaa ollenkaan, Helander sanoi.

Keränen innokkaana mukaan

Toni Keränen heitti Kalevan kisoissa kolmanneksi kelpo kaarella 82,52. Mies kamppaili tiukasti kolmannesta EM-kisapassista, mutta Toni Kuusela onnistui heittämään pidemmälle ja nappaamaan kisalipun.

Nyt Keränen pääsee varamiehen paikalta kisakoneeseen.

– Olen pitänyt virettä yllä niin hyvin kuin olen pystynyt. Sillä ajatuksella, että voi tulla mahdollisuus heittää EM-kisoissa, Keränen sanoo.

– Siellä on isot saappaat täytettävänä. Kalevan kisat oli siinä mielessä hyvä kenraali, että hyvä tulos tuli ensimmäisellä heitolla. Jos pystyisi samaan EM-karsinnassa.

Helanderin EM-kisoista vetäytymisestä kertoi ensimmäisenä Yle Urheilu.

Klo 14.08 Muokattu juttu uuteen uskoon SUL:n tiedotteen pohjalta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja