Yle: Nuorisosäätiö-tutkinnassa on takavarikoitu massiivinen määrä omaisuutta – viranomaiset ottivat haltuunsa jopa kokonaisen kerrostalon

Kohuissa ryvettynyt Nuorisosäätiö on haettu konkurssiin 1:33
Nuorisosäätiövyyhtiö ruodittiin MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa vuoden 2018 lopulla. Katso video yltä.

Nuorisosäätiöön liittyvässä rikostutkinnassa on tehty suuria vakuustakavarikkoja, uutisoi Yle. Viranomaiset ovat ottaneet haltuunsa kymmenien miljoonien omaisuuden, ja mukana on muun muassa kokonainen kerrostalo.

Ylen mukaan rikostutkinnan aikana on haettu vakuustakavarikkoja vähintään yli 20 miljoonan euron arvosta. Takavarikkoon on määrätty esimerkiksi omakotitaloja, kesämökki sekä Helsingin Kampissa sijaitsevan kerrostalon yhdeksän miljoonan euron arvoiset panttikirjat.

Osa takavarikoista on määrätty usealle ihmiselle tai yritykselle yhteisesti. Takavarikkoja on kohdistettu vähintään yhdeksään henkilöön ja viiteen yritykseen.

Tutkinnanjohaja kommentoi Ylelle, että rikostutkinnassa takavarikoidun omaisuuden määrä on suuruudessaan ”kärkipäätä” Suomen rikoshistoriassa.

Keskustaa lähellä oleva Nuorisosäätiö tarjoaa tuettua vuokra-asumista nuorille. Säätiön talousongelmia selvitellään yhdessä Suomen suurimmista talousrikostutkinnoissa.

Lue myös:

    Uusimmat