Kohuissa ryvettynyt Nuorisosäätiö on haettu konkurssiin

Kohuissa ryvettynyt Nuorisosäätiö on haettu konkurssiin 1:33

Nuorisosäätiö on haettu konkurssiin. Asia vahvistettiin MTV Uutisille Helsingin käräjäoikeudesta.

Rikospaikka-ohjelma kertoi tässä kuussa, että Helsingin poliisin tutkinnassa oleva Nuorisosäätiö-vyyhti on laajentunut yhdeksi viime vuosien suurimmista talousrikostutkinnoista.

Ohjelman tietojen mukaan juttukokonaisuudessa on epäiltynä toistakymmentä henkilöä ja molempien pääepäiltyjen omaisuutta on määrätty miljoonien eurojen arvosta vakuustakavarikkoon.

Nuorisosäätiö arvioi entisten johtajiensa aiheuttaneen yleishyödylliselle säätiölle jopa kymmenien miljoonien eurojen taloudelliset menetykset kyseenalaisilla liiketoimilla.

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt sekä Haaron että Nousiaisen omaisuutta vakuustakavarikkoon 2,8 miljoonaa euroa ja lisäksi erillisellä turvaamistoimella 275 000 euroa.

MTV:n viranomaislähteet kuvaavat Haaron ja Nousiaisen toimintaa häikäilemättömäksi oman henkilökohtaisen edun tavoitteluksi, minkä on mahdollistanut härski aseman hyväksikäyttö säätiön johdossa, ilman kunnollista valvontaa. 

Säätiön konkurssiin hakemisesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Nuorisosäätiön hallituksesta on kiistetty konkurssihakemus kertoen, että toisin kuin hakemuksen tehnyt konsulttiyritys ilmoittaa, säätiöllä on konsulttiyritykseltä huomattavat saatavat.

Lue myös:

    Uusimmat