Mainos

YLE:n digiaika alkaa kolmen kanavan voimin

Lähetykset alkavat kanavilla Yle24, FST ja Yle Teema. Suuria muutoksia Ylen nykyohjelmatarjontaan ei digi-aika tuo. Ylen vanhaa tuttua tarjontaa on pääasiassa lavennettu ja jotain uusia ohjelmia on luvassa. -Yleisradion perustehtävä on julkinen palvelu, eikä painopiste siitä mihinkään muutu digi-ajallakaan.

Yle24 tulee olemaan yhtä luotettava ja asiallinen kuin Ylen uutiset ovat olleet, summasi tv-toimialan johtaja Heikki Lehmusto tiedotustilaisuudessa Helsingissä tänään. Yle24 lähettää uutisia tunnin välein ja suorana esimerkiksi eduskuntakeskusteluja ja tärkeitä tiedotustilaisuuksia. Kanavan lähetysaika alkaa aamukuudelta ja päättyy puoliltaöin. -Yle24:n ytimenä on ympäri vuorokauden toimiva teksti-tv, mutta entistä enemmän panostetaan tapahtumavälitykseen. Uutena ohjelmatuotantona on luvassa mm. politiikan viikko-ohjelma, kuvaili tv:n uutis- ja ajankohtaistoiminnan päällikkö Ari Järvinen.

Teema keskittyy kulttuuriin ja tieteeseen

YLE valmistautuu digiaikaan vauhdilla.

Yleisradion nykyiset opetus- ja tiedeohjelmat siirtyvät Yle Teema kanavalle. Päivittäin ohjelmaa noin kello 18-23 lähettävä kanava panostaa myös kulttuuriin. Opetusohjelmat saavat kanavalta ensimmäistä kertaa kiinteän jokapäiväisen lähetysajan. Tiedepuolella uutena on luvassa mm. ulkomaisia tiededokumentteja ja sekä kotimaiseen tutkimukseen keskittyvä Tutkittu juttu -ohjelma. Kulttuuriohjelmissakin kirjo tulee laventumaan, sillä niin kuvataide kuin kirjallisuuskin saavat oman paikkansa ohjelmakartassa. Populaarimusiikkia Teema ei lähetä, vaan se keskittyy klassiseen ja jazziin. Uutena alkaa tosin Into-ohjelma, joka seuraa alemman kulttuurin tapahtumia kuten ilmakitaransoiton SM-kilpailuja. Teema-kanavaan liittyy erityisesti opetusohjelmien osalta lisäpalveluja teksti-tv:n ja internetin puolella, mutta ne pääsevät vauhtiin vasta ensi vuoden puolella.

FST parhaaseen katseluaikaan

Teema tuo ruutuun myös uuden talk-show-kasvon, kun lehtikolumnistina tunnettu historiantutkija Jukka Relander alkaa vetää kanavalla keskusteluohjelmaa. FST puolestaan elvyttää keskusteluohjelmapuolella taannoin suosittua Talking Heads -ohjelmaa, sillä Stefan Randström aloittaa uuden ohjelman. Muutoin Ylen suomenruotsalainen ohjelmatuotanto pääsee digi-kaudella ensimmäistä kertaa valtaamaan ruudun kunnolla parhaaseen ohjelma-aikaan. FST-kanava aloittaa lähetykset joka päivä kello 20 pääuutisilla. -Uutuuksia on luvassa erityisesti ohjelmahankintapuolelta. Ensi vuonna tuomme ruutuun mm. tanskalaisen poliisisarjan. Ja aina lauantai-iltaisin on tiedossa eurooppalaista elokuvaa, sanoi FST:n projektipäällikkö Erik Bäckman.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.