Yle: Lähes puolet SDP:n vaikuttajista veisi puolueen oppositioon tällä hallituskaudella

Lähes puolet SDP:n vaikuttajista veisi puolueen oppositioon tällä hallituskaudella, uutisoi Yle. Tieto perustuu Ylen kyselyyn, joka lähetettiin SDP:n kansanedustajille, EU-parlamentaarikoille, piirien puheenjohtajille sekä puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsenille ja varajäsenille. Kyselyyn vastasi 94 SDP:n vaikuttajaa.

Moni vastaajista perusteli kantaansa oppositioon menemisestä sillä, että perussuomalaisten on nyt kannettava vastuuta hallituksessa.

Noin kolmasosa kyselyyn vastanneista kannatti hallitukseen menemistä. Hieman yli viidennes ei osannut lukita vielä kantaansa.

Enemmistö Ylen kyselyyn vastanneista demarivaikuttajista on sitä mieltä, että puolueen ei pidä muuttaa talouslinjaansa uuden puheenjohtajan johdolla.

Lindtman on demarivaikuttajien suosikki uudeksi puheenjohtajaksi

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on demarivaikuttajien suosikki puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi Ylen kyselyssä. Useampi kuin kahdeksan kymmenestä vastaajasta ilmoitti Lindtmanin suosikikseen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Lindtman oli myös SDP:n piiripäättäjien selvä suosikki seuraavaksi puheenjohtajaksi MTV:n uutisten teettämässä kyselyssä.

Lisäksi Lindtman on kerännyt tarvittavat kymmenen puolueosastoa tuekseen kisassa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi, selviää puolueen verkkosivuilta. Ehdokkuus puolueen puheenjohtajaksi vaatii puolueen sääntöjen mukaan tuen kymmenen puolueosaston kokouksilta tai vaihtoehtoisesti valitsijayhdistykseltä, jossa on 250 äänioikeutettua puolueen jäsentä.


Lue myös:

    Uusimmat