Yle: Kuoppa tiessä rikkoi kymmeniä autoja – pahimmillaan tuhansien eurojen vahingoista ei myönnetty kenellekään korvauksia

34 autoilijaa on hakenut korvauksia, kun heidän autonsa vahingoittui viime keväänä tiellä olevan kuopan takia Pirkanmaalla Nokialla, uutisoi Yle.

Moottoritien liittymässä Pitkäniemen kohdalla Nokialla asfaltissa oli vaurioita, joihin ajaessaan autojen renkaat ja vanteet rikkoutuivat. Yle kertoi asiasta viime helmikuussa.

– En muista vastaavaa. Aiemmin on joskus tullut yksittäisiin autoihin vaurioita kuopista, rikoskomisario Anssi Köykkä sanoi helmikuussa Ylelle.

Asfalttiin ilmestyi keväällä reikiä sulamisvesien myötä.

Autojen vuorioita ei korvata

Lapin ELY-keskus on Ylen mukaan nyt päättänyt, ettei kukaan saa korvauksia Nokian kuopista. Autoihin tuli jopa tuhannen euron vahinkoja.

Lapin ELY-keskuksen ryhmäpäällikkö Marja-Lea Hallikainen sanoo Ylelle, että korvausten saaminen ei ole automaatio. Pelkkä tien huono kunto ei oikeuta korvauksille.

ELY-keskus perustelee hylkäystä sillä, että vahinkopaikka oli merkitty liikennemerkillä, jolla varoitetaan tien yleiseen kuntoon nähden yllättävästä ja poikkeuksellisen epätasaisesta tiestä. Paikalla oli lisäksi lisäkilpi, jossa oli teksti: Päällystevaurioita. Lisäksi paikalla oli alennettu nopeusrajoitus 80 kilometriä tunnissa.

ELY-keskuksen päätöksestä voi valittaa vain käräjäoikeuden kautta. 

Lue myös:

    Uusimmat