Yle: Krista Pärmäkoski hämmästeli 19-vuotiaan sensaation hirmuista aloitusta: "Yllätyin – olin tullut itsekin aika kovaa"

Pärmäkoski: En tekisi mitään toisin 1:52
Krista Pärmäkoski kommentoi kisaansa MTV Urheilulle.

Krista Pärmäkoski jäi vain 1,4 sekunnin päähän pronssimitalista Seefeldin MM-hiihtojen naisten 10 kilometrin perinteisen väliaikalähdössä. Pärmäkosken mukaan hän aloitti lujaa, mutta ruotsalaisen sensaation Frida Karlssonin alku oli vieläkin kovempi.

Kisan voittoon hiihti Norjan Therese Johaug ennen Ruotsin suuryllättäjää Karlssonia ja Norjan Ingvild Flugstad Östbergiä.

Varsinkin kisan alkumetreillä 19-vuotias Karlsson pääsi yllättämään monet hurjalla aloituksellaan.

Viiden kilometrin kohdalla Pärmäkoski oli jäänyt 25 sekuntia selvästi aiemmin ladulla lähteneestä Karlssonista.

– Aloitin todella kovaa, mutta olin sitten jo alkuhetkillä aika paljon Fridaa jäljessä. Yllätyin siitä erosta, miten iso se oli, koska olin tullut itsekin aika kovaa, Pärmäkoski myönsi Ylen haastattelussa.

Karlsson hiihti pitkälti toisen kierroksen Pärmäkosken takana.

Lopussa Pärmäkoski kiristi ja hän jäi viimeisellä viidellä kilometrillä vain viitisen sekuntia kisan voittaneen Johaugin tahdista.

Maalissa Pärmäkosken ero kolmanneksi tulleeseen Östbergiin oli vain 1,4 sekuntia.

– Hyvä kisa. Tein kaikkeni, ei jää jossiteltavaa. Kolme parempaa, tulos on tämä. Totta kai lopputulos on karvas, mutta en tiedä, että mitä olisin voinut tehdä toisin, Pärmäkoski levitteli käsiään.

Pärmäkoskella on edessä vielä naisten 30 kilometrin vapaa ja naisten viesti. 

Lue myös:

    Uusimmat