Yle: Koronarokotetut päätyvät sairaalaan selvästi rokottamattomia vähemmän – tehohoitoon päätyneet rokotetut harvinaisuus

3:52
Katso myös: Heinäkuussa satsataan tehosterokotuksiin – kesälomat ja Suomeen saapuvat rokote-erät voivat hidastaa lähiviikkojen rokotustahtia.

Ylen Suomen sairaanhoitopiireille tekemän kyselyn mukaan koronarokotettujen päätyminen sairaalan teho-osastolle koronan takia on harvinaista.

Koronarokote lieventää Ylen tekemän kyselun perusteella viruksen aiheuttamia oireita, kuten on tarkoituskin. Sairaanhoitopiireistä saadut tiedot kertovat, että yhdenkin rokoteannoksen saaneista sairaalaan joutuu harvempi kuin täysin rokottamattomista.

Kyselyyn vastasi yli puolet Suomen 21 sairaanhoitopiiristä. Kyselyssä selvitettiin tilannetta toukokuun alusta tähän hetkeen.

HUS-alueella ei yhtään rokotettua tehohoidossa

Esimerkiksi Suomen mittakaavassa yksi pahimmista korona-alueista Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ei tiedossa ole yhtään tehohoitoon päätynyttä rokotettua. Osastohoidossa on ollut yksittäisiä rokotettuja potilaita.

Viimeisen kuukauden aikana kaikki HUS:n alueella tehohoitoon joutuneet potilaat ovat olleet oikeutettuja rokotteeseen, mutta eivät jostain syystä sitä ole ottaneet, kertoo ylilääkäri Tero Varpula Ylelle.

Muualla maassa on ollut yksittäisiä teho-osastoille asti joutuneita rokotettuja.

HUS-alueelta nousseen huomion nosti eilen esille Twitterissä entinen vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara.

– Ylen uutisten mukaan koronan vuoksi tehohoidossa ei ole yhtään rokotettua ja kaikki tehohoidossa olevat ovat sellaisia, joilla olisi ollut oikeus rokotukseen, mutta eivät ole sitä ottaneet, Soininvaara tiivistää.

Tviitti on saanut runsaasti huomiota osakseen. Lauantaina päivällä se oli kerännyt yli 2700 tykkäystä ja satoja uudelleenjakoja.

Toistaiseksi runsaat puolet suomalaisista on saanut vähintään yhden rokoteannoksen. Molemmat rokoteannokset on saanut vajaat 14 prosenttia suomalaisista.

Rokotteiden teho koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan nousee ajan myötä. Rokotus suojaa vakavalta koronavirustaudilta ja auttaa suojelemaan myös muita taudin tarttumisriskiltä, painottaa THL.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja