Mainos

YLE: Hanki tutkinto - palkkaa jopa tuplasti enemmän

On ammatteja, joissa työkokemus vaikuttaa palkkaan tutkintoa enemmän.

Ylen nettisivujen mukaan joissakin ammateissa tutkinnon tuoma pätevyys puolestaan nostaa palkkaa tuntuvasti: Esimerkiksi juristi voi lähes tuplata ansionsa valmistumalla. Lakimies, jolla ei ole tutkintoa, tienaa noin 3 100 euroa kuukaudessa.Lakimies, jolla taas on tutkinto, ansaitsee noin 5 550 euroa kuukaudessa.

Luokanopettaja, jolla ei ole tutkintoa, saa palkkaa noin 2 150 euroa kuukaudessa, kun taas luokanopettaja, jolla on tutkinto, tienaa noin 3 280 euroa kuussa. Ekonomi, jolla ei ole tutkintoa, saa palkkaa noin 2030 euroa kuussa, kun taas ekonomi, jolla on tutkinto, tienaa noin 3 200 euroa kuussa.

Työkokemus vaikuttaa joillakin aloilla

Jotkut ammatit, kuten tarjoilija, toimittaja ja kirvesmies, ovat sellaisia, joissa työkokemus vaikuttaa palkkaan loppututkintoa enemmän.

Esimerkiksi tarjoilija, jolla ei tutkintoa ole, ansaitsee noin 1 540 euroa kuukaudessa. Tarjoilija, jolla on tutkinto, tienaa saman verran.

Kirvesmies, jolla ei ole tutkintoa, saa rahaa palkkapussiinsa noin 2 240 euroa kuukaudessa, kirvesmies, jolla on tutkinto tienaa saman verran.

Toimittaja, jolla ei ole tutkintoa, tienaa noin 2 470 euroa kuukaudessa, saman verran kuin toimittaja, jolla on tutkinto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.