Mainos

Yle: Hakkeri taistelee Venäjää vastaan – ”He yrittävät iskeä kimppuuni kellon ympäri”

Eugene Dokukin käy hakkeriryhmänsä kanssa verkkosotaa Itä-Ukrainan separatisteja ja Venäjää vastaan, kertoo Yle.

Ukrainalainen Eugene Dokukin on joutunut Venäjä-mielisten separatistien silmätikuksi aloitettuaan Ukrainian Cyber Forces -hakkeriryhmänsä kanssa verkkosodan separatisteja ja Venäjää vastaan.

–  He yrittävät iskeä kimppuuni kellon ympäri. Salasanojani yritetään varastaa jatkuvasti. Minun ja muiden aktivistien henkilötietoja ja osoitteita julkaistaan netissä. Trollit mustamaalaavat meitä, Dokukin kertoo Ylelle.

– Painostus on psykologista: Varo meitä. Tulemme tappamaan sinut. Olen saanut satoja tällaisia viestejä.

Hakkeriryhmä varastaa tietoja Venäjän sisäministeriöstä ja Venäjä-mielisen Donetskin kansantasavallan palvelimilta. Lisäksi he vakoilevat kaapattujen valvontakameroiden avulla kapinallistaistelijoiden ja Venäjän joukkojen liikkeitä Itä-Ukrainassa ja Krimillä.

Suurin osa ryhmän toiminnasta ei kuitenkaan edellytä tietomurtoja. He keräävät todisteita siitä, että separatistiryhmät rikkovat esimerkiksi PayPalin ja Twitterin käyttöehtoja ja kantelevat rikkeistä ylläpidolle.

Ylen mukaan kantelut palvelujen ylläpitäjille ovat lukuisissa tapauksissa johtaneet some-tilin tai maksupalvelutilin sulkemiseen. Dokukin uskoo, että pienetkin hidasteet voivat vaikeuttaa ryhmien toimintaa.

Vaikka Dokukinia uhkaillaan jatkuvasti, hän ei ole peloissaan.

– Jos he olisivat halunneet tappaa minut, he olisivat tehneet sen jo kaksi vuotta sitten. Ei se käy niin helposti kuin Venäjällä, jossa Putin voi lähettää tappajan opposition edustajan luokse, eikä kukaan tutki asiaa.

Dokukinin koko haastattelu Ylen nettisivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.