Mainos

Yle ei syrjinyt vaaliohjelmien järjestelyissä

Itsenäisyyspuolue pyysi ensin poliisia ja tämän jälkeen oikeusasiamiestä selvittämään, oliko Yle syyllistynyt syrjintärikokseen vaaliohjelmien järjestelyissä.

Eduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio katsoo, että Yleisradio on toiminut laillisesti vaaliohjelmien järjestelyissä.

Eduskunnan ulkopuolinen pienpuolue oli pyytänyt ensin poliisia selvittämään, oliko YLE:n toimitusjohtaja syyllistynyt syrjintärikokseen, kun päätettiin pienpuolueisen osallistumisesta vuoden 2007 vaaliohjlemiin. Tutkintapyynnön takana oli itsenäisyyspuolue.

Poliisi katsoi, että rikosta ei ollut tapahtunut tapahtunut ja lopettu tutkinnan. Puolue kanteli tästä oikeusasiamiehelle.

Myös oikeusasiamies Riitta-Leena Paunion mukaan pienpuolet saivat esittää näkökantojaan useissa ohjelmissa. Oikeusasiamiehen mukaan rikoslaissa tarkoitettua syrjintää voisi olla jonkun asettaminen eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaan.

Puolue oli lisäksi pyytänyt poliisia selvittämään, oliko vaaliavustusten maksamisessa tapahtunut syrjintää. Paunion mukaan poliisilla ei ole valtuuksia tutkia tämän kaltaista päätöstä, eikä asia täten antanut aihetta oikeusasiamiehen toimiin.

Aiemmin vastaava ratkaisu on tehty kommunistisen puolueen kantelusta.

Oikeusasiamies viittaa myös eduskunnan perustuslakivaliokunnan näkemykseen, jonka mukaan ohjelmallisina näkökohtina voidaan ottaa huomioon ainakin puoleen suuruus ja parlamentaarinen asema.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.