Yle: 13-vuotias poika loukkaantui, kun pyörän runko katkesi alamäessä – suositussa Jopossa voi piillä vaara: "Normaalikäyttöön ei kuulu keuliminen tai hyppiminen"

Polkupyörät kesäkuntoon - liikkeelle sähköllä vai ilman? 7:47
Katso video: Näin tuunaat polkupyörän kesäkuntoon!

Polkupyörävalmistaja Helkaman suositussa Jopo3-pyörässä on ilmennyt vaarallisia murtumisia. Yhtiö kertoi asiasta tiedotteessaan.

Ylen mukaan 13-vuotias poika loukkaantui, kun hänen Joponsa runko katkesi kahtia kesken ajon alamäessä, ja poika lensi naamalleen hiekkatielle.

Pojan isä kertoo Ylelle, että pojan kaksi etuhammasta katkesivat juuresta, ja hän sai ruhjeita kasvoihinsa ja vartaloonsa.

Valmistaja: Pyörällä ei saa keulia

Helkama kertoo viime syksynä julkaistussa tiedotteessaan, että vuosina 2009–2012 valmistettujen Jopo3-pyörien rungoissa on havaittu satunnaisia murtumia, jotka ovat johtuneet pyörän vääränlaisesta käytöstä.

– Pyörän normaalikäyttöön ei kuulu esimerkiksi keuliminen tai pyörällä hyppiminen, valmistajan tiedotteessa todetaan.

Syynä tähän on se, että Helkama valmisti neljän vuoden ajan Jopo3-pyöriä alumiinista. Niiden myynti loppui vuoden 2013 jälkeen.

Ylen haastatteleman Helkaman toimitusjohtajan mukaan mitään alumiinirunkoisia pyöriä ei ole tarkoitettu temppukäyttöön.

Yhtiön tiedotteessa Jopo3-pyörien omistajia kehotetaan toimittamaan pyörä välittömästi Helkama-jälleenmyyjälle, jos epäilee alkavaa murtumaa rungossa.

Helkama yritti vaientaa perheen

Yle on nähnyt Helkaman ehdottaman sopimuksen, jolla yritys olisi maksanut 2000 euroa perheelle, jos he eivät kertoisi tapauksesta kenellekään.

Perhe ei tähän suostunut.

Lue myös:

    Uusimmat