Yksivuotias itki pinnasängyssään – isältä yllättävä veto: "Ei lisäpisteitä saa sillä, että antaa lapsen itkeä itsensä uneen"

8:16
Kolmekuukautisten kaksosten koti-isä Antti Kivimäki kertoi Huomenta Suomessa joulukuussa 2017, miksi heidän perheessään vanhempainvapaalle jäi isä eikä äiti.

Kahden lapsen isä kömpii videolla pienen tyttärensä pinnasänkyyn, jotta tämä lakkaisi itkemästä.

Kahden pienen tyttären isä, Muhammed Nitoto, oppii vanhemmuudesta jotain uutta päivittäin. Siitä lähtien, kun hänen esikoistyttärensä, Zendaya, syntyi kaksi vuotta sitten, hän on myös jakanut oppimiaan asioista Chronicles of Daddy -Instagram-tilillään. Tilillä on yli 37 000 seuraajaa.

Hiljattain kalifornialaisisä jakoi Instagram-tilillään videon tyttärensä vauvamonitorista, kertoo Today. Videolla voi nähdä, kuinka isä kömpii pinnasänkyyn nuoremman tyttärensä, Zurin, 1, seuraksi, kun tämä ei millään lakannut itkemästä. Videota on katsottu yli 14 000 kertaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

– Yritin antaa hänen vain huutaa, mutta en pystynyt sitoutumaan siihen. Jokin siinä, kun kuulen tyttäreni itkevän, menee ihoni alle... Haluan vain nostaa hänet ylös ja pidellä häntä lähellä, kunnes hän lopettaa. Tiedän, etten voi tehdä niin jatkuvasti, mutta juuri nyt otamme oman aikamme tässä kasvamisjutussa, ja saatan mennä tai olla menemättä makuulle pinnasänkyyn, johon en mahdu, jotta hän nukkuisi, isä kirjoittaa jakamansa videon yhteydessä. 

"Hän vain halusi lohdutusta"

Videolla Zuri lakkaa itkemästä välittömästi, kun isä kömpii sänkyyn hänen viereensä. Isä kertoi Today-sivustolle, että tyttö oli ollut levoton jo ennen nukkumaanmenoa, joten hän oli odottanutkin, ettei uni tulisi helpolla.

– Menin katsomaan häntä, enkä ollut menossa hänen pinnasänkyynsä, mutta en halunnut ottaa häntä poiskaan – halusin hänen nukkuvan omassa sängyssään, isä kertoo.

– Hän vain halusi lohdutusta, eikä lisäpisteitä saa sillä, että antaa lapsen itkeä itsensä uneen, joten kiipesin sinne ja hän makasi vieressäni ja nukahti.

"Pitää olla enemmän kuin yksi tapa tehdä asioita"

Noin puolen tunnin jälkeen isä kiipesi sängystä ja jätti tyttärensä nukkumaan. Instagramiin mies jakoi tapauksen siksi, että kertoo tietävänsä jokaisen vanhemman samaistuvan tilanteeseen.

– Huudattaminen on kokemukseni mukaan hitti tai huti. Joskus se saa lapsen entistä ärtyneemmäksi ja pahentaa tilannetta. Muutin mieltäni, koska oli myöhä, halusin levätä ja ennen kaikkea halusin hänen rauhoittuvan, jotta hän voisi nukkua. Vanhempana pitää olla enemmän kuin yksi tapa tehdä asioita, isä toteaa.

Isä on saanut runsaasti ylistystä toiminnastaan seuraajiltaan.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja