Mainos

"Yksinpuhelua kuultu ihan riittävästi" – Sipilän tv-puheella ristiriitainen vastaanotto

Pääministeri Juha Sipilän (Kesk.) ilmoitus tv-puheesta on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Oppositiossa poikkeuksellista puhetta odotetaan kriittisin mielin. 

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki toivoo, että pääministeri olisi pitänyt puheensa eduskunnassa. 

– Sinänsä on hyvä, että pääministeri kertoo näkemyksiään, mutta merkittävät puheet olisi parempi pitää eduskunnassa, jolloin niihin pystyisi myös vastaamaan ja siitä voitaisiin käydä keskustelua. Nythän tämä tulee tavallaan ylhäältäpäin, eikä tässä ole tilaa suoralle kommentoinnille, arvioi Arhinmäki.

Arhinmäen mukaan hallitus, muun muassa ulkoministeri Timo Soini (PS), on jo pidempään vältellyt joutumista suoriin keskusteluihin opposition kanssa.

Myös Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on Arhinmäen kanssa samoilla linjoilla.

– Minusta on tärkeää, että pääministeri haluaa käydä keskustelua ja toivon, että tämä ei ole vain omien kantojen toistamista. Yksinpuhelua on tässä maassa kuultu ihan riittävästi, ja nyt tarvitaan liikettä sillanrakentamisen suuntaan, arvioi Ville Niinistö.

Niinistön mielestä televisiopuhe tuo formaattina helposti mieleen muistoja vuosikymmenien takaa. Vihreiden puheenjohtajan mielestä puhe sopii kuitenkin nyky-Suomeenkin erityisesti siinä tapauksessa, jos Sipilä ei toista hallitukselta vanhoja kantoja.

– Nyt tarvittaisiin vuoropuhelua, jossa ymmärretään niiden ihmisten huolia, jotka ovat menettämässä jopa 10 prosenttia palkastaan. Olisi tärkeää palauttaa luottamus, Niinistö summaa.

Juha Sipilän puoluetoverin, Keskustan kansanedustajan Antti Kaikkosen mielestä Sipilän puheelle on nyt tilausta.

– Uskon että pääministerillä on tärkeitä viestejä. Kaikkien pitää ymmärtää, että sellaista vaihtoehtoa ei ole, että mitään ei tehdä. Luulen, että Sipilä tulee perustelemaan hallituksen politiikkaa kansalaisille, myös näitä vaikeita päätöksiä, arvioi Kaikkonen.

Pääministerin puheen lähettävät muun muassa MTV ja YLE. Puhetta voi seurata MTV Uutisten verkkosivuilta kello 21.05 alkaen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.