Yksinkertaisen helppo tapa hillitä syömistä – toimiiko tämä todella?

Tuoreen tutkimuksen mukaan astioiden värillä on väliä, jos haluaa syödä kohtuudella.

Tiedätkin jo, että karistaaksesi kiloja sinun täytyy pureskella ruokaa paremmin, nukkua enemmän ja juoda runsaammin vettä. Mutta uusin neuvo on ehkä helpoin kaikista: syö punaisilta lautasilta ja tulet syöneeksi kaiken kaikkiaan vähemmän. Näin ainakin väittää Appetite-lehdessä julkaistu tutkimus.

Tutkimukseen osallistuneille 240 henkilölle tarjoiltiin popcornia ja suklaata joko punaisilta, valkoisilta tai sinisiltä lautasilta. Kävi ilmi, että punaisilta lautasilta syötiin kokonaisuudessaan vähemmän herkkuja kuin valkoisilta tai sinisiltä astioilta.

Mistä tämä sitten johtuu? Aiemmissa tutkimuksissa on epäilty suuren värien kontrastin ruoan ja asioiden välillä olevan johtava syy, mutta uusimmassa tutkimuksessa näin ei ollut. Arvellaan, että punainen väri muistuttaa alitajuntaa varovaisuudesta, kuten stop-merkit tai liikennevalot.

Tutkijat huomauttavatkin, että koska osallistujille ei kerrottu tutkimuksen syistä, punaiset lautaset toimivat nimenomaan alitajunnassa. Siksi tutkijat eivät olekaan varmoja, toimiiko sama tietoisesti tehtynä. Aina kannattaa kuitenkin kokeilla, joten itsenäisyyspäivän herkkuja ei ehkä kannata syödä sinivalkoisilta lautasilta, jos haluaa pitää herkuttelun aisoissa. Jouluna puolestaan kokeilu voi olla yllättävänkin helppoa, jos kaapista löytyy joulunpunainen astiasto.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat