Mainos

Yksinäiset sudet ovat tehneet useita iskuja Euroopassa – kohteina erityisesti Ranska ja Saksa

2:23

Euroopassa kahden viime vuoden aikana on tapahtunut neljä useamman kuin yhden tekijän terrori-iskua. Yksin tehtyjä on sen sijaan kaksi kertaa enemmän. Yksin toimineet terroristit ovat olleet erityisesti Saksan ja Ranskan vaivana viime ja tänä vuonna.

22.3.2017 Mies ajoi autolla ihmisten päälle Westminsterin sillalla lähellä Britannian parlamenttia. Mies ehti puukottaa kuoliaaksi poliisin, ennen kuin hänet ammuttiin. Hyökkääjän ja poliisin lisäksi iskussa kuoli kolme sivullista. ​​​​​​​

0:48

18.3.2017: Ranskassa Orlyn lentokentällä ammuskellut mies yritti napata aseen naispuoliselta sotilaalta ja yritti paeta - sotilaat surmasivat miehen.

3.2.2017: Machete-veistä heiluttava mies riehui Pariisissa, Louvren lähellä. Sotilaat taltuttivan egyptilässyntyisen miehen asein.

19.12.2016: Mies ajoi kuorma-auton joulumarkkinoille Berliinissä – 12 kuoli ja 48 loukkaantui.

24.7.2016: Saksassa 21-vuotias miespuolinen syyrialaispakolainen pidätettiin yhden naisen surmaamisesta ja kahden haavoittamisesta veitsellä. Samana päivänä toinen syyrialaismies räjäytti itsensä musiikkijuhlien lähellä maan eteläosassa ja 15 ihmistä loukkaantui.

22.7.2016: 18-vuotias saksalais-iranilainen mies ampui yhdeksän ihmistä kuoliaaksi Münchenissä.

14.7.2016: Nizzassa tunisialaissyntyinen mies ajoi raskaan kuormurin väkijoukkoon Ranskan itsenäisyyspäivänä – 86 kuoli.

18.6.2016: Etelä-Saksassa 17-vuotias afgaanipakolaispoika haavoitti veitsellä neljää junassa, ennenkuin poliisi ampuu hänet.

14.6.2016: Marokkolaisperäinen ranskalaismies puukotti kahta poliisivirkailijaa Pariisissa.

Lähi-idässä terrorismi on arkipäivää

Terrorismi on aiheuttanut surua Euroopassakin, mutta Lähi-idässä se on arkipäivää. Äärijärjestöjen terrorismi piinaa erityisesti aluetta Saharasta ja Pohjois-Afrikasta Afrikan sarven kautta Afganistaniin ja Pakistaniin.

Isisin, Boko Haramin, al-Shabaabin, al-Qaidan ja Talibanin terrori tappoi tällä laajalla alueella yli kymmenentuhatta ihmistä viime vuonna.

1:48

Esimerkiksi Mosulissa Isisin iskuissa kuoli viime vuonna yli 3 000 ihmistä, Bagdadissakin toista tuhatta.

Istanbulissa oli useita veritekoja, joista osa oli kurdinationalistien tekemiä. Maailmalla terrorismia motivoikin paikoin myös muu kuin väkivaltainen jihadismi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.