Mainos

Charlie Hebdosta Manchesteriin: Yli 300 eurooppalaista kuollut terrori-iskussa viime vuosina

Euroopassa ja sen lähialueilla on tapahtunut viime vuosina useita isoja terroritekoja. Tiivis iskujen sarja alkoi Charlie Hebdosta, mutta kymmenien hengen vaatineita terrori-iskuja on tehty myös aiemmin 2000-luvulla.

Huhtikuu 2017: Viisi ihmistä kuoli ja 15 loukkaantui, kun kuorma-auto ajoi väkijoukkoon Tukholman keskustassa. Teosta epäillään 39-vuotiasta uzbekistanilaista Rakhmat Akilovia. Hän on tunnustanut asianajajansa välityksellä.

Huhtikuu 2017: Pietarissa metrojunaan tehdyssä iskussa kuoli 14 ihmistä. Iskusta on epäilty paikalta löydetyn dna:n perusteella 22-vuotiasta Kirgisiassa syntynyttä Venäjän kansalaista. 

Maaliskuu 2017: Lontoossa kaikkiaan viisi ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui, kun mies ajoi auton väkijoukkoon Westminsterin sillalla ja puukotti poliisia parlamenttitalon luona. Poliisi ampui miehen. Äärijärjestö Isis otti iskun nimiinsä. Poliisi ei ole kuitenkaan löytänyt todisteita, joiden mukaan hyökkääjällä olisi ollut yhteyksiä jihadistiryhmiin, Isisiin tai al-Qaidaan.

Joulukuu 2016: Turkissa on ollut useita suuria iskuja, esimerkiksi uudenvuodenaattona lähes 40 ihmistä sai surmansa ampumisessa Reina-yökerhossa Istanbulissa.

Joulukuu 2016: Berliinin joulutorilla 12 ihmistä kuoli ja viitisentoista loukkaantui, kun rekka ajettiin ihmisjoukkoon hieman ennen joulua. Iskusta epäilty kuoli Milanossa tulitaistelussa poliisin kanssa joitakin päiviä myöhemmin. Isis otti iskun nimiinsä.

Heinäkuu 2016: Mies ajoi kuorma-auton väkijoukkoon Nizzan rantakadulla, jolloin yhteensä 86 ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui. Poliisi surmasi 31-vuotiaan tekijän, joka Isisin mukaan oli järjestön kannattaja.

Maaliskuu 2016: Brysselin lentokentällä ja metroasemalla tehdyissä iskuissa kuoli yhteensä 32 ihmistä.

Marraskuu 2015: Useissa Pariisissa tehdyissä terrori-iskuissa kuoli yhteensä 130 ihmistä. Kyseessä on pahin Ranskassa rauhan aikana tehty terroriteko. Äärijärjestö Isis kertoi olleensa teon takana.

Tammikuu 2015: Yhteensä 12 ihmistä sai surmansa, kun kaksi veljestä hyökkäsi satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen Pariisissa. Seuraavana päivänä aseistettu hyökkääjä tappoi poliisin ja otti panttivankeja juutalaisessa supermarketissa, jolloin neljä ihmistä kuoli.

Heinäkuu 2005: Linja-autossa ja metrossa räjähtäneet pommit surmasivat 52 ihmistä Lontoossa.

Maaliskuu 2004: Madridissa juniin tehdyissä pommi-iskuissa kuoli yli 190 ihmistä ja noin 2000 haavoittui. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.