HIFK:n ja Kärppien ottelu päättyi joukkotappeluun – tunteet kävivät kuumina myös kulissien takana

Tunteet kuumina Nordiksella: HIFK:n ja Kärppien välillä puhkesi joukkotappelu 2:02
Video: Tunteet kuumina Nordiksella: HIFK:n ja Kärppien välillä puhkesi joukkotappelu

Jääkiekon SM-liigassa HIFK:n ja Kärppien perjantainen kohtaaminen päättyi tulisesti, kun joukkueiden välille syntyi suoranainen joukkotappelu. Myös kulissien takana kuohui.

Vaikka itse taistossa HIFK oli aavistuksen verran Kärppiä edellä (loppulukemat 2–0), huomio kiinnittyi myös kamppailun kolmanteen osapuoleen.

Ottelun päätuomareilta Anssi Saloselta ja Aleksi Rantalalta nähtiin useita hyvin erikoisia tuomioita. Ensin omansa sai Kärpät, joka kulutti jäähypenkkiä toisessa erässä. Erätauon jälkeen suunta kääntyi ja HIFK sai heppoisia kaksiminuuttisia.

Tunteet olivat pinnassa myös pelaajakäytävällä, kun HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen ja Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kävivät kiihkeää keskustelua otteluvalvoja Juha Pajusen kanssa.

– Tänään tapahtui kaikennäköistä. Yritämme yhdessä kehittää toimintaa parempaan suuntaan. Tunnetta kaivataan ja siellä pitää olla selvät pelisäännöt, minkä mukaan mennään, HIFK-luotsi Ville Peltonen kommentoi pelin jälkeisiä keskusteluja medialle.

– Loppuun astihan ne (otteluvalvojat) puolustavat omiaan. Kaikki oli ”hyvin”, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki murahti MTV Urheilulle käydyistä keskusteluista.

Kovin purkaus nähtiin päätössummerin kajahduksen jälkeen, kun useat pelaajat osallistuivat kahinoihin ja tappeluihin. HIFK:n Ilari Melart ja Kärppien Otto Karvinen saivat pelirangaistuksen käytöksestä.

Jutun yläreunan videolla kuvaa lopun mylläköistä.

– Ei noista ainakaan pitäisi tulla mitään, IFK-päävalmentaja Peltonen kuittasi siihen, uskooko hän, että tapaukset menevät vielä eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat