Poliisi kuulustellut useita HJK:n ja FC Lahden jalkapallohuligaaneja epäiltyinä videolle päätyneestä joukkotappelusta: ”Varsin niukkasanaisia ovat olleet”

Suomalaiset jalkapallohuligaanit ottivat rajusti yhteen –"Tapa se nyt!" 4:22
Tämä video käynnisti rikostutkinnan.

MTV Uutisten tietojen mukaan Itä-Uudenmaan poliisi on kuulustellut useita henkilöitä epäiltyinä osallistumisesta kolmen vuoden takaiseen jalkapallohuligaanien joukkotappeluun. MTV Uutiset julkaisi kyseisestä tappelusta kuvatun videon syyskuussa.

Rajua väkivaltaa sisältävästä videosta ilmenee selkeästi, että joukkotappelu oli ennalta järjestetty ja siinä ottivat yhteen HJK:n ja FC Lahden kannattajat.

Tapahtumapaikka oli Mäntsälän juna-aseman liepeillä sijaitseva huoltotie Lahden moottoritien varressa. Syyskuussa 2019 järjestettyyn tappeluun osallistui parikymmentä jalkapallohuligaania.

Videon tultua julki poliisi käynnisti tapauksesta esitutkinnan rikosnimikkeellä tappeluun osallistuminen.

Poliisi on videon perusteella tunnistanut osan tappelijoista ja heitä on nyt kuulusteltu epäiltyinä. Kuulusteluissa on ollut sekä HJK:n että FC Lahden huligaaneja, yhteensä vajaa kymmenen henkilöä. Iältään he ovat 20-30 -vuotiaita.

– Varsin niukkasanaisia ovat kuulusteluissa olleet, tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista sanoo.

MTV Uutisten tietojen mukaan epäillyt ovat käytännössä kiistäneet edes olleensa tappelupaikalla.

Yksikään joukkotappelussa vammoja saanut ei ole tutkinnan aikana ilmoittautunut poliisille.

Tappeluun osallistumisesta voidaan tuomita sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Mahdollista on, että epäiltyjä tulee kuultaviksi vielä lisää. Poliisi käy palaveria syyttäjän kanssa, millaisin toimin tutkinnassa edetään.

Lue myös:

    Uusimmat