Poliisi neuvottelee elokapinallisten kanssa Unioninkadulta lähtemisestä – yksi vastamielenosoittaja otettu kiinni niskoittelun takia

3:15
Elokapina on klassinen esimerkki kansalaistottelemattomuudesta, sanoo oikeustieteen tohtori – "Hyvin iso yhteiskunnallinen kysymys taustalla"

Ympäristöliike Elokapinan mielenosoitus jatkuu edelleen Helsingin Unioninkadulla. Poliisi on ottanut kiinni yhden vastamielenilmaukseen osallistuneen. Syynä oli niskoittelu poliisia vastaan. 

Elokapina on ilmoittanut jatkavansa mielenosoitustaan Helsingissä ensi viikolle asti. Ryhmä on osoittanut mieltään Helsingin keskustassa yötä päivää torstaista lähtien.

Poliisi kertoo Twitterissä neuvotelleensa ryhmän kanssa siitä, että nämä siirtyisivät alueelle, jossa mielenosoitus aiheuttaisi vähemmän häiriöitä.

Elokapina osoitti aiemmin mieltään Eduskuntatalon tuntumassa Mannerheimintiellä, ja perjantai-iltana mielenosoitus siirtyi rauhallisempaan sijaintiin Unioninkadulle. Poliisi on tuonut paikalle betoniporsaita, eikä kadunpätkää pääse kulkemaan autolla.

Helsingin poliisin johtokeskuksesta kerrottiin tänään STT:lle, että mielenosoitus on sujunut rauhallisesti. Poliisi ei ole myöskään tehnyt kiinniottoja. Tänään poliisin arvion mukaan paikalla oli 50–100 mielenosoittajaa.

Lähistölle saapui vastamielenosoitus, jossa on poliisin mukaan noin 15 ihmistä. Joukko siirtyi Kaisaniemen liikenneympyrään, josta poliisi siirsi heidät jalkakäytävälle. Poliisin mukaan mielenosoittajat eivät suostuneet neuvottelemaan poliisin kanssa.

Poliisi otti samassa yhteydessä vastamielenosoituksesta yhden ihmisen kiinni niskoittelusta, johtokeskuksesta kerrotaan.

Poliisi kertoo Twitterissä, ettei se salli kummankaan ryhmän mielenosoittajien sijoittumista Kaisaniemenkadulle kohtuuttoman liikennehaitan vuoksi.

Elokapina sulki viime lokakuussa Kaisaniemenkadun liikenteeltä. Poliisi käytti tuolloin mielenosoittajiin pippurisumutetta, koska sen mukaan muut keinot eivät auttaneet mielenilmauksen hajottamiseen.

Ryhmä vaatii nyt mielenosoituksessaan muun muassa ilmasto- ja ympäristöhätätilan julistamista Suomeen sekä sitovan lainsäädännön luomista hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2025 mennessä.

Juttua on päivitetty 20.6.2021 kello 17.04 tiedolla siitä, että poliisi on neuvotellut Elokapina-ryhmän kanssa toiseen paikkaan siirtymisestä myös Unioninkadulta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja