Yksi Sompasaunan saunoista tuhoutui tulipalossa Helsingissä – Aktiivikävijä epäilee tuhopolttoa: "Näyttää siltä, että se on syttynyt kuin soihtu"

Sompasaunalla tulipalo - sauna tuhoutui täysin 1:03

Suositun julkisen saunan Sompasaunan Pullosauna on palanut. Aktiivikävijä epäilee tuhopolttajaa.

Helsingin Kalasatamassa sijaitseva ilmaissauna oli aamulla lohduton näky.

– Sauna on palanut aivan mustaksi. Katto on romahtanut, ja täystuhohan täällä on. Mitään ei ole tehtävissä, saunan vakiokävijä kommentoi.

– Täällä saunottiin sunnuntaina illalla, ja aamulla kun ensimmäinen kävijä tuli, sauna oli palanut, toteaa Saara Louhensalo Sompasaunaseurasta.

Sytyttikö joku palon tahallaan?

Vakiokävijän mukaan sauna on joutunut viime aikoina rankan sabotaasin kohteeksi, ja hän epäileekin, että tulipalon takana on tuhopolttaja.

– Näyttää siltä, että se on syttynyt kuin soihtu – veikkaisin, että jollain ulkopuolisella kiihdykeaineella. Kiuas on ollut turvallinen ja sääntöjenmukainen, saunan aktiivikävijä sanoo.

– Viimeisen puolentoista kuukauden aikana on ollut aika kovaa sabotaasia. Ovi on revitty karmeista pois, ja uutta ovea on yritetty hakata kirveellä.

Viimeksi sauna joutui ilkivallan kohteeksi viime lauantaina, kun joku oli lyönyt saunan piipun rikki.

Toiminta jatkuu

Sompasaunaseura ry:n ylläpitämä sauna on ollut niin helsinkiläisten kuin turistienkin suuressa suosiossa.

Pullosauna on saanut nimensä siitä, että se rahoitettiin pullonkeräysvaroilla.

– Voin sanoa, että tällainenkaan ei meitä lannista. Toiminta jatkuu yhä. Tänne nousee uusia saunoja kuin Feeniks-linnut tuhkasta, Louhensalo painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat