Löyly-ravintolan saunan hormi ylikuumeni – "Materiaalit olivat syttymispisteessä"

Helsingin Hernesaaressa sijaitsevassa Löyly-ravintolassa oli tänään aamupäivällä palohälytys ylikuumentuneen saunan hormin takia. 

Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle klo 10.35. Palo ilmoitettiin keskisuurena tulipalona. Löyly on näyttelijä Jasper Pääkkösen ja kansanedustaja Antero Vartian ravintola.

Päivystävän palomestarin mukaan Löylyn ison puusaunan hormi oli ylikuumentunut. Palokunnan saapuessa paikalle metallinen hormi oli jo yli 200-asteinen.

– Se on kyllä säädösten mukaan rakennettu, mutta kun sitä on joka päivä jatkuvasti lämmitetty, niin eristeet ovat tulleet tiensä päähän, kertoo päivystävä palomestari Reima Roslöf.

Iso puusauna on nyt käyttökiellossa. Löylyn puilla lämmitettävä savusauna sekä sähkösauna ovat normaalisti käytössä.

Koko ravintola jouduttiin evakuoimaan palohälytyksen takia. Myös tieliikenteelle koitui haittaa; liikenne oli puolen tunnin ajan poikki pelastuslaitoksen ajoneuvojen ollessa tiellä.

Konkreettinen palovaara

Palotarkastaja menee huomenna tarkastamaan puusaunan tilanteen.

– Tällaisenaan, mitä sauna nyt oli, niin se ei missään tapauksessa ole turvallinen käyttää. Siellä on konkreettinen palovaara olemassa, Roslöf kertoo.

Roslöfin mukaan palomiehet joutuivat tänään savusukeltamaan, jotta saivat selville, mistä savu tuli. Savun lisäksi tilassa oli muovin käryä.

– Eli materiaalit olivat syttymispisteessä. Oli hyvä, etteivät ehtineet syttyä, Roslöf sanoo.

Roslöfin mukaan syttyminen voi alkaa noin 300 asteessa. Roslöf korostaa vielä, että puuverhoiltu Löyly on palomääräykset täyttävä rakennus, mutta hormin eristeet ovat rapautuneet suuren käytön vuoksi. 

Juttua päivitetty 31.7. klo 13:06: Palohälytyksen syy oli ylikuumentunut hormi. Lisätty pelastuslaitoksen kommentit. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja