Yksi kohtauksista raivostuttaa – vanhemmat boikotoivat Suomessakin nähtävää lastenelokuvaa

Petteri Kaniini -elokuvan kohtaus on suututtanut allergisten lasten vanhemmat. Kohtauksessa Petteri ystävineen heittelee allergista hahmoa marjoilla, joiden vuoksi hahmon täytyy käyttää EpiPeniä anafylaktisen reaktion hoitamiseen.

Vanhemmat ovat panneet uuden Petteri Kaniini -elokuvan boikottiin siinä esiintyvän, häiritsevän kohtauksen vuoksi, kertoo Today-sivusto.

Kohtauksessa Petteri Kaniini ystävineen heittelee allergista hahmoa marjoilla, joiden vuoksi hahmon täytyy käyttää EpiPeniä anafylaktisen reaktion vuoksi.

Kohtaus saa vakavan allergian vaikuttamaan vitsiltä?

Anafylaksia tarkoittaa äkillistä, vakavaa yliherkkyysreaktiota, jota hoidetaan esimerkiksi EpiPen-injektorilla. Se sisältää adrenaliinia.

Jos reaktio on vaikea, tulee ensimmäiseksi soittaa hätänumeroon 112. Ilman oikeanlaista ensiapua anafylaksia on hengenvaarallinen. Vanhempien mielestä elokuvan kohtaus saa vakavan allergian vaikuttamaan vitsiltä ja huvittavalta asialta.

– Ruoka-aineallergiat eivät ole mikään vitsi. Kenenkään ei pitäisi tukea elokuvaa, joka kannustaa toisia kiusaamaan lastani ja tahallaan aiheuttamaan hänelle anafylaksian, käyttäjä Alicia Batista kirjoitti Twitterissä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Vanhemmat ovat päättäneet boikotoida elokuvaa, joka heidän mielestään voi normalisoida kiusaamista. Harmistuneet käyttävät mielipiteensä ilmaisemiseen hashtagia #boycottpeterrabbit, suom "boikotoi Petteri Kaniinia".

"Kadumme aidosti"

Sony ja elokuvan tekijät pahoittelivat tilannetta Today-lehdelle.

– Ruoka-aineallergiat ovat vakava asia. Elokuvamme ei olisi pitänyt tehdä vitsiä Petteri Kaniinin arkkivihollisen, herra Vänskän, karhunvatukka-allergiasta edes piirretyllä, slapstick-huumoria henkivällä tavalla. Kadumme aidosti, ettemme olleet enemmän hereillä ja herkkiä asian suhteen, ja pyydämme oikeasti anteeksi, kirjeessä luki.

Osalle äideistä anteeksipyyntö on vain sanahelinää, joka ei johda muutoksiin. Esimerkiksi CNN:n Facebook-sivulla osa kuitenkin syyttää vanhempia ylireagoinnista ja väittää, että nykyaikuiset loukkaantuvat liian herkästi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– En ollut suunnitellut Petteri Kaniinin katsomista, mutta nyt, kun on tämä #boycottpeterrabbit-juttu, menen katsomaan sen, koska ihmiset ovat aivan liian herkkiä, se on hitto vie elokuva, nimimerkki Bernita toteaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Ei ole Sonyn vika, etteivät vanhemmat osaa opettaa lapsilleen kunnioitusta ja myötätuntoa. He (elokuvantekijät) vain näyttävät rehellisen kuvan teidän mulkeroista lapsistanne nykypäivän yhteiskunnassa, Twitter-käyttäjä Nick Wagstaff sanoo.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Mitä kukkua​​​​​​​"

Osa käyttäjistä kuitenkin huomauttaa, ettei vakavalla asialla saisi vitsailla.

– Vakavaa ruoka-aiheallergiaa sairastavan lapsen äitinä tämä saa minut loikkimaan raivosta. Lapset, joilla on allergioita, navigoivat jo ulkopuolelle jäämisen ja silmätikuksi joutumisen kanssa joka päivä. Mitä kukkua, Rebecca Haines-Saah‏ kirjoittaa.

Elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 30.3.2018.

***

22:29

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja