Ykkösvaraukseksikin povattua TPS-superlupausta pidetään lähes valmiina NHL-pelaajana – "Hän voi jopa dominoida"

TPS-paidassa päättyneellä kaudella viilettänyt Juraj Slafkovsky, 18, on tulevan NHL-varaustilaisuuden kuumimpia nimiä. Nuori slovakki voi olla valmis NHL-kaukaloon jo tulevalla kaudella.

Slafkovskya ja Shane Wright ovat vahvimmin tyrkyllä tulevan NHL-varaustilaisuuden ykkösnimeksi. Slafkovskyn viimeaikaiset otteet Slovakian maajoukkueessa ovat vankistaneet slovakkilupauksen asemaa NHL-seurojen silmissä.

Nuoresta iästään huolimatta Slafkovsky pelasi Slovakian maajoukkueessa erinomaisesti niin talven olympialaisissa kuin kevään MM-kisoissakin. Slafkovsky oli molemmissa turnauksissa joukkueensa tärkeimpiä pelaajia.

Seuraavaksi Slafkovskyn katseet ovat 7. heinäkuuta järjestettävässä NHL-varaustilaisuudessa. NHL:n kykyjenetsijät ovat vaikuttuneita Slafkovksyn peliotteista.

– Minusta Slafkovsky näyttäisi olevan eniten NHL-valmis pelaaja tämän vuoden draftissa. Hän on jo todella kypsä pelaaja jäällä. Hän on täyttänyt vasta 18, mutta on jo nyt todella vahva pelaaja. Hän voi jopa dominoida miesten tasolla noin nuorella iällä ja näyttäisi nauttivan parhaita pelaajia vastaan pelaamisen haasteista, NHL Centreal Scoutingin Janne Vuorinen kuvailee NHL:n sivuilla.

Slovakian maajoukkueen päävalmentaja Craig Ramsey uskoo täysin, että Slafkovsky pystyisi pelaamaan NHL:ssä jo heti ensi kaudella. Ramseylla on kuitenkin vielä omat epäilyksensä asiaan liittyen.

– Minusta hän pystyisi siihen. En ole varma, olisiko se oikea ratkaisu, koska se on vaikeaa 18-vuotiaalle. Välillä se toimii, välillä ei. Se riippuu joukkueesta ja valmennuksesta. Saadessaan oikean mahdollisuuden ja oikeat olosuhteet, hän pystyisi pelaamaan NHL:ssä, Ramsey toteaa.

Myös Slafkovsky haluaa NHL:ään niin pian kuin mahdollista.

– Aina on asioita, joiden kanssa riittää töitä, mutta jos voin sopeutua NHL:ään niin nopeasti kuin mahdollista, se olisi vain hyvä juttu minulle, Slafkovsky sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat