Mainos

YK: Yli 45 000 ihmistä paennut poliittista kriisiä Gambiasta Senegaliin

Yli 45000 ihmistä on paennut Gambiasta Senegaliin poliittisen kriisin takia, kertoo YK:n pakolaisjärjestö. Lisäksi 800 ihmistä on paennut Guinea-Bissauhun.

Kriisi sai alkunsa, kun vaalit hävinnyt presidentti Yahya Jammeh kieltäytyi astumasta syrjään. Senegal ja neljä muuta Länsi-Afrikan maata ovat lähettäneet Gambiaan joukkoja uuden presidentin Adama Barrowin tueksi. Barrow vannoi jo virkavalansa torstaina.

Länsi-Afrikan valtioiden talousyhteisön johtaja Marcel Alain de Souza ilmoitti viime yönä Suomen aikaa, että Gambiassa olevat afrikkalaisjoukot keskeyttävät sotilasoperaation ja maan poliittisen kriisin ratkaisemiseksi aloitetaan neuvottelut. Neuvotteluja johtaa Guinean presidentti Alpha Conde.

De Souzan mukaan afrikkalaisjoukot puuttuvat tilanteeseen sotilaallisesti, jos Jammeh ei lähde Gambiasta keskipäivään mennessä. Neuvottelujen sujumisesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Suomalaisturisti: Hotellissa sähköt ja netti poikki

Gambiassa paluulentoa odottavan suomalaisturistin mukaan matkustajilla ei ole hotellin alueella minkäänlaista vaaraa. Sähköt ja internet-yhteys ovat hotellilla kuitenkin poikki, eikä kukaan tunnu tietävän katkoksen syytä.

Suomalaisnaisen mukaan matkustajille on kerrottu, että heidät tullaan hakemaan bussilla puolilta päivin paikallista aikaa, mutta lentoajoista hän ei tiedä tarkemmin. Hänen mielestään matkanjärjestäjä Tjäreborgin olisi pitänyt toimia nopeammin matkustajien kotiin lennättämisessä.  
Suomalaisnainen ei halua kommentoida tilannetta omalla nimellään.

Tjäreborgin mukaan Gambiasta Suomeen lennättämät suomalaisturistit saapuvat Helsinkiin varhain huomenaamulla. Tiedotuspäällikkö Arja Pucilowskin mukaan Gambiasta lähtee tänään iltapäivällä paikallista aikaa kaksi konetta, jotka ovat perillä Helsingissä varhain lauantaiaamuna. Koneissa on yhteensä noin 300 suomalaisturistia.

Pucilowskin mukaan lomansa keskeyttämään joutuneet saavat rahallisen korvauksen viettämättä jääneistä lomapäivistä. Tältä päivältä perutun lomalennon matkustajille korvataan matka täysimääräisesti, jos korvaavaa lomakohdetta ei löydy. Pucilowskin mukaan päätöksiä tulevien päivien lentoihin liittyvistä korvauksista tehdään parhaillaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.