Mainos

Gambiassa aloitetaan neuvottelut vallanvaihdoksesta

Gambiassa olevat afrikkalaisjoukot keskeyttävät sotilasoperaation ja maan poliittisen kriisin ratkaisemiseksi aloitetaan neuvottelut, sanoo Länsi-Afrikan valtioiden talousyhteisö ECOWASin johtaja Marcel Alain de Souza.

Presidentti Yahya Jammehin vallasta luopumisesta aloitetaan neuvottelut aamulla, de Souza sanoo. Neuvotteluja johtaa Guinean presidentti Alpha Conde.

De Souza varoittaa, että afrikkalaisjoukot puuttuvat tilanteeseen sotilaallisesti, jos Jammeh ei lähde Gambiasta keskipäivään mennessä.

Gambia ajautui kriisiin sen jälkeen, kun vaalit hävinnyt presidentti Jammeh kieltäytyi astumasta syrjään. Uusi presidentti Adama Barrow vannoi jo virkavalansa torstaina.

Senegal ilmoitti jo aiemmin olevansa valmis puuttumaan naapurimaan tilanteeseen, jos se uhkaa kärjistyä. Maan joukkoja on ylittänyt rajan Gambiaan.

"Paikallisia lähtenyt karkuun" 

Gambiassa turistialueet ovat hiljentyneet ja paikalliset selvästi peloissaan, kertoo poliittiseen kriisiin ajautuneessa maassa lomaileva suomalaisturisti STT:lle. 

Bakaun alueella lomailevan naisen mukaan tilanne on ollut rauhallinen, mutta ravintolat ja liikkeet ovat sulkeneet oviaan ja kaduilla partioi aseistautuneita sotilaita, jotka käännyttävät tapaamansa turistit takaisin hotellialueille.

Matkailijan mukaan gambialaisia on lähtenyt naapurimaa Senegalin puolelle.

– Maanantaina lautta Bakausta Barraan oli aivan täynnä matkustajia. Paikalliset pelkäävät ja lähtevät karkuun Senegalin puolelle. Paikallisilla oli mukanaan isoja matkalaukkuja ja perhe.

Suomalaisturistit on määrä lennättää pois Gambiasta tänään.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.