Yhteinen vihollinen yhdistää: Tesla pyytää apua Applelta

Tesla Model 3 ensimmäistä kertaa Suomessa – MTV Uutiset tutustui 3:26
Tutustuimme Tesla Model 3:een.

Sähköautovalmistaja Tesla on kääntynyt Applen puoleen saadakseen lisää muskeleita edessä mahdollisesti häämöttävään yritysvakoiluoikeudenkäyntiin.

Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla uskoo joutuneensa yritysvakoilun kohteeksi. Sen autonomisen ajamisen mahdollistavan Autopilot-toiminnon parissa työskennellyt insinööri loikkasi kiinalaisen startupin Xpengin USA:n-konttorin riveihin ja vei mukanaan tuhansia erittäin salaisiksi luokiteltuja dokumentteja. Tesla on haastanut entisen työntekijänsä oikeuteen.

Applelta Tesla pyytää apua siksi, että myös tietotekniikkajätti on menettänyt salaiseksi luokiteltua dataa vastaavassa tapauksessa. Silloinkin työntekijä irtisanoutui siirtyäkseen nimenomaan Xpengille.

Applenkin tapauksessa kyse on autonomisten autojen kehitykseen liittyvistä tiedoista. Apple ja Tesla ovat sillä saralla kilpailijoita, joten Xpengistä onkin muodostunut niille yhteinen vihollinen.

Latasi salaisia tiedostoja pilveen

Teslalta Xpengille siirtynyt insinööri Guangzhi Cao on myöntänyt ladanneensa dokumentteja pilvipalveluun, mutta kiistää väärinkäytökset. Hänen asianajajiensa mukaan Cao ei ole käyttänyt lataamiaan tiedostoja mihinkään.

Xpengin mukaan se "pelaa sääntöjen mukaan" eikä se liity epäiltyihin suhmurointeihin. Kun Xpeng kuuli Applen epäilevän lähtökuopissa olevaa insinööriään yritysvakoilusta, se esti välittömästi tämän pääsyn tiloihinsa ennen kuin tämä ehti aloittaa yhtiön palveluksessa.

Yhdysvaltalaisyhtiöt eivät ole syyttäneet Xpengiä.

Lue myös:

    Uusimmat