Yhteen muuttamassa? Käytännön asiat kuntoon kumppanin kanssa

Tapaat jonkun ihanan ja sitten tulee eteen se hetki, kun otatte suuren askeleen eteenpäin: muutatte yhteen. Lue, kuinka selvitätte pienet esteet!

Kumppanin kanssa yhdessä asuminen on mahtavaa: säästätte rahaa, sisustatte yhdessä ja luotte pysyvän siteen välillenne. 

Vaikka yhteen muuttaminen on toki mahtavaa, kannattaa valmistautua pieniin vastoinkäymisiinkin. Jotta välttyisitte suurilta yhteenotoilta jatkossa, kannattaa keskustella seuraavista asioista: miksi ylipäätään muutatte yhteen, kuinka jaatte vuokranmaksun ja muut arjen kulut ja kuinka jaatte kotityöt.

Lisäksi huonekalujen ja tilan käytön kohdalla pariskunnat joutuvat tekemään kompromisseja. Lue Homepolishin suunnittelijan, Will Saksin vinkit:

1. Tehkää inventaario

Ennen yhteenmuuttamista on fiksua tarkistaa, ettette kanna yhteiseen asuntoon turhaan samoja tavaroita tilaa viemään. Kompromissit tulevat tarpeeseen: ei ole reilua, että vain toinen teistä joutuu hankkiutumaan eroon tavaroistaan.

2. Huonekalujen olisi hyvä palvella useampaa tarkoitusta

Saksin mukaan on mahtavaa, jos yksi tavara voi toimia usealla eri tavalla. Jos et esimerkiksi voi elää ilman kirjoja, kasaa ne päällekkäin, niin että ne toimivat vaikkapa pienenä pöytänä sohvan päädyssä.

3. Vaatehuoneeseen kompromisseja ja luovuutta

Saksin mukaan vaatehuone on hyvä paikka personalisoida yhteinen tila. Toinen voi käyttää naulakkoa, toinen lipastoa ja kummatkin voivat käyttää hyllyjä. Kummallekin osapuolelle on hyvä varata puolet huoneesta ja kumpikin saa valita, mitä puolellaan tekee.

4. Yrittäkää pitää kiinni omasta tyylistä

Vaikka ette pitäisi toistenne sisustusmausta, se ei tarkoita, että suhteenne olisi tuomittu epäonnistumaan. Monipuolisuus sisustuselementeissä tekee Saksin mukaan asunnostanne vain mielenkiintoisemman. Teidän pitää vain saada tyylit toimimaan yhdessä.

5. Kylpyhuoneen jakaminen onnistuu, kun säilytystilat ovat toimivat

Saksin mukaan pienissä, yhden kylpyhuoneen asunnoissa on oleellista osata säilyttää kaikki kylpyhuoneen tarvikkeet oikein. Esimerkiksi lavuaarin alla olevaa tilaa kannattaa hyödyntää. Pienen verhon taakse jemmatut hyllyt eivät ole jokaisen makuun, mutta se on yksi toimiva ratkaisu. Tyylikkyyttä lisäävät erilaiset purkit, joihin voit laittaa vaikkapa vanupallot ja -puikot.

6. Mieti, mitä kodinkoneita keittiössä tarvitsette

Jos keittiö on pieni, on selvää, ettei kaikkia kattiloita ja pannuja voi piilottaa näkyviltä. Saks ehdottaakin, että ne voisivat olla näyttävästi esillä. Piilota sen sijaan sellaiset astiat, joita ette tarvitse niin usein.

7. Huolehdi omasta rauhasta ja luo oma, hiljainen soppi itsellesi

Saks painottaa sitä, että kummallakin pitää olla omaa tilaa ja aikaa olla yksin asunnossa. Oman, hiljaisen sopen ei tarvitse olla kokonainen huone. Se voi olla esimerkiksi jonkin huoneen nurkka, jossa on lempituolisi ja -tyynysi.

8. Tee makuuhuoneesta tekniikkavapaa ja valitse aina isompi sänky, jos mahdollista

Yritä pitää teknologia pois makuuhuoneesta ja keittiöstä. Se säästää teidät monelta riidalta.

Hyvä sääntö on myös ostaa isoin sänky, johon on varaa ja, johon löytyy tilaa. Kuumina kesäöinä ylimääräinen tila tulee tarpeeseen.

Lähde: News.com.au

Voiko toiseen ihastua heti? Katso Rakkautta ensitreffeillä!

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse täysversio sivun alalaidasta.

Lue myös:

    Uusimmat