Yhdysvaltalaisprofessorin mukaan Putin käyttää Ukrainassa samaa strategiaa kuin Stalin aikoinaan – uskoo suunnitelman toimivan kolmella tasolla

Miksi kävelet näin Putin? Yhdysvaltalaistutkimus kertoo teorian, miksi presidentin toinen käsi ei kävellessä heilu 1:31
Katso myös: Miksi kävelet näin Putin? Yhdysvaltalaistutkimus kertoo teorian, miksi presidentin toinen käsi ei kävellessä heilu

Yalen yliopiston historian professori Timothy Snyder kirjoittaa Twitterissä, että Venäjän presidentti Vladimir Putin käyttää nälkiinnyttämistä sotastrategiana. Professori ennustaa tämän johtavan moniin ongelmiin.

Snyder kertoo, että normaaleina aikoina Ukraina on johtava elintarvikkeiden viejä. Nyt Venäjän merisaarto estää Ukrainaa viemästä viljaa.

Jos Venäjän saarto jatkuu, kymmeniä miljoonia tonneja ruokaa mätänee siiloissa ja kymmenet miljoonat ihmiset näkevät nälkää Afrikassa ja Aasiassa.

Timothy Snyder sanoo Putinin nälkäsuunnitelman kauheuden olevan niin suurta, että sitä on vaikea käsittää. Hänen mukaansa ihmisillä on tapana unohtaa, kuinka keskeistä ruoka on politiikassa. Hän mainitsee historiasta esimerkkejä.

– Ajatus siitä, että ukrainalaista viljaa hallitsemalla voi muuttaa maailmaa, ei ole uusi. Sekä Josif Stalin että Adolf Hitler halusivat tehdä niin.

– Stalinin mukaan Ukrainan mustaa maata oli tarkoitus käyttää hyväksi Neuvostoliiton teollisen talouden rakentamiseen, Snyder kirjoittaa.

Snyder jatkaa, että kollektivisoitu maatalous tappoi noin neljä miljoonaa ukrainalaista.

– Kun ihmisiä alkoi kuolla suuria määriä, Stalin syytti ukrainalaisia. Neuvostoliiton propaganda kutsui nälänhätään huomiota kiinnittäviä "natseiksi".

– Todellisilla natseilla oli samanlaisia ​​ajatuksia. He pitivät ajatuksesta hallita Ukrainan maataloutta. Tämä oli itse asiassa Hitlerin keskeinen sodan tavoite.

– Hitler halusi ohjata Ukrainan viljaa Neuvostoliitosta Saksaan, toivoen miljoonien Neuvostoliiton kansalaisten nälkiintymistä.

Snyder kirjoittaa, että toinen maailmansota käytiin Ukrainan näkökulmasta huomattavissa määrin Ukrainassa, kahden elintarviketoimituksia kontrolloivan diktaattorin välillä.

– Venäläisille kerrotaan, että Stalinin aiheuttama nälänhätä oli vahinko, ja että ukrainalaiset ovat natseja. Tämä saa varkauden ja saarron näyttämään hyväksyttäviltä.

Kolmitasoinen nälkäsuunnitelma

Timothy Snyder uskoo Putinin nälkäsuunnitelman toimivan kolmella tasolla. Se on osa suurempaa yritystä tuhota Ukraina katkaisemalla sen vienti.

– Putinin nälkäsuunnitelman tarkoitus on myös aiheuttaa pakolaisuutta ​​Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä, jotka ovat yleensä Ukrainan ruokkimia alueita. Tämä aiheuttaisi epävakautta EU:ssa.

– Lopuksi, mikä kauheinta, maailman nälänhätä on välttämätöntä Venäjän propagandakampanjalle Ukrainaa vastaan. Todellista joukkokuolemaa tarvitaan propagandan tueksi, Snyder jatkaa.

Hän sanoo, että ruokamellakoiden alkaessa ja nälänhädän levitessä Venäjä syyttää Ukrainaa ja vaatii Venäjän aluevoittojen tunnustamista ja kaikkien pakotteiden poistamista.

– Venäjä suunnittelee aasialaisten ja afrikkalaisten nälkiinnyttämistä voittaakseen sodan Euroopassa. Tämä on kolonialismin uusi taso ja nälkäpolitiikan viimeisin luku.

Lue myös:

    Uusimmat