Mainos

Yhdysvaltalaispariskunta menetti lapsensa huoltajuuden liian matalan älykkyysosamäärän takia

Yhdysvaltain Oregonista kotoisin oleva parikunta pakotettiin luopumaan lastensa huoltajuudesta, koska heidän älykkyysosamääränsä katsottiin olevan liian matala näistä huolehtimiseen, kertoo The Oregonian.

Amy Fabbrinin, 31, ja Eric Zieglerin, 38, tuli tehdä älykkyysosamäärää mittava testi sen jälkeen, kun heidän tavastaan huolehtia lapsista esitettiin useita negatiivisia väitteitä. Zieglerin esimerkiksi väitettiin nukkuvan vauvan kanssa lattialla, ja lähes kierineen tämän yli.

Yksi ilmoitusten tekijöistä oli Fabbrinin isä, jonka mukaan hän vaimoineen toimi ilmoituksen aikaan pääasiallisina huoltajina, koska koki ettei hänen tyttärellään ollut ”vaistoja toimia äitinä”.

Zieglerin tulos älykkyystestissä oli 66, Fabbrinin 72. Keskivertoihmisen tulos vaihtelee 90 ja 110 välillä. Ziegler on saanut taloudellista apua hänelle diagnosoidun henkisen rajoitteisuuden vuoksi.

Vanhempien puolesta on aloitettu vetoomus. Heidän valmentajansa ja kouluttajansa Sherrene Hagenbachin mukaan huoltajuuden menetys ei ole oikeutettu.

Hän on seurannut pariskunnan toimintaa lasten kanssa, eikä nähnyt syytä huoltajuuden menetykselle. Hänen mukaansa vanhemmat osoittivat pystyvyyttä vanhemmuuteen, eikä heillä ollut historiaa väärinkäytöksistä tai laiminlyönneistä lasten osalta.

Vanhemmat saavat tällä hetkellä tavata lapsiaan valvotuissa vierailuissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.