Hirmuajan puskista ladannut kohusprintteri ulos olympialaisista – dopingkäry julki!

Sveitsiläinen kohupikajuoksija Alex Wilson on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon dopingista. Sveitsin yleisurheiluliitto kertoo asiasta tiedotteessaan.

Wilson, 30, antoi positiivisen dopingnäytteen maaliskuussa kilpailun ulkopuolella. Hänen näytteestään löytyi kovaa anabolista steroidia trenbolonia.

Sveitsin yleisurheiluliitto kertoo maan antidopingtoimiston asettaneen Wilsonin väliaikaiseen kilpailukieltoon käryn jälkeen jo huhtikuussa. Wilson vastusti päätöstä ja väitti positiivisen testituloksensa johtuneen epäpuhtaan lihan syömisestä. Sveitsin olympiakomitean kurinpitoelin perui kilpailukiellon toukokuun 18. päivänä, mutta urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS päätti asettaa sen keskiviikkona uudelleen voimaan.

Wilson ei näin pysty kilpailemaan Tokion olympialaisissa, joihin Sveitsi oli hänet toukokuussa valinnut.

Wilson aiheutti kummastusta vajaat kaksi viikkoa sitten, kun hänelle merkittiin Yhdysvaltain Mariettassa 100 metrin uusi Euroopan ennätys 9,84. Tulosparannus oli ällistyttävä, sillä Wilson oli aiemmin kaudella juossut 100 metrin kilpailuissaan aikoja 10,38:n ja 10,66:n väliin.

Epäilyksiä herätti myös ajanottojärjestelmä, joka ei täyttänyt kansainvälisen yleisurheiluliiton vaatimuksia. Myös 200 metrillä ennätystään (19,89:ään) USA:ssa parantaneen Wilsonin tulokset pyyhittiin sittemmin virallisista tilastoista. 

Wilson on saavuttanut EM-pronssia 200 metriltä vuonna 2018. 100 metrillä hänen voimassa oleva ennätyksensä on 10,08 kahden vuoden takaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja