Mainos

Yhdysvaltain senaatti siirtää kesätaukonsa alkua terveydenhuoltouudistuksen takia

Yhdysvaltain senaatti siirtää kesätaukonsa aloittamista kahdella viikolla saadakseen muun muassa umpikujassa olevaa terveydenhuoltouudistusta eteenpäin.

Asiasta kertoo senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell.

Ilmoitus asiasta tuli sen jälkeen, kun presidentti Donald Trump oli painottanut Twitterissä, että uudistuksen olisi mentävä läpi ennen kongressin elokuista taukoa. Lisäksi McConnell syytti demokraatteja yhteistyön puutteesta.

Demokraatit puolestaan kritisoivat, ettei kyse ole ajoituksesta, vaan esityksen sisällöstä.

– Ongelmaa ei ratkaista kahdessa viikossa. Esitys tulee saamaan vastustusta niin kauan kun lakiesityksessä leikataan erittäin varakkaiden veroja, senaatin demokraattijohtaja Chuck Schumer sanoi.

Perinteisesti kesätauko on alkanut heinäkuun lopulla, mutta McConnellin ilmoituksen mukaan tauko alkaa nyt elokuun puolenvälin tienoilla.

Republikaanien terveydenhuoltouudistuksella on tarkoitus korvata niin kutsuttu Obamacare. Uudistus on kuitenkin saanut vastustusta demokraattien lisäksi myös republikaanien riveistä.

Republikaanipuolueen senaattori John Cornyn sanoi Washington Postin mukaan maanantaina, että republikaanit esittelisivät uuden luonnoksen kuluvan viikon aikana ja että asiasta äänestettäisiin ensi viikolla.

McConnell tarvitsee äänestyksessä ainakin 50 republikaanin tuen senaatin 52 republikaanista saadakseen esityksen läpi. Uutistoimisto AFP:n mukaan ainakin kymmenen republikaania on aiemmin sanonut, ettei tue nykyistä lakiesitystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.