Yhdysvaltain ilmavoimien koneen letku putosi maastoon Kihniössä kesken harjoitusten – "Toimenpiteet on käynnistetty"

Ilmavoimien mukaan putoamisesta ei aiheutunut muita vaurioita kalustolle tai henkilöstölle. Putoamisen syyksi arvioidaan teknistä vikaa.

Yhdysvaltain ilmavoimien KC-135 Stratotanker -ilmatankkauskoneen letku irtosi ja putosi maastoon Kihniön kaakkoispuolelle tiistaina 16. maaliskuuta. 

Kone osallistui Suomen ja Yhdysvaltain ilmavoimien yhteistoimintaharjoitukseen, joka käynnistyi tiistaina.

Ilmavoimien mukaan letku ei osunut tankkaukseen valmistautuneisiin koneisiin tai vaurioittanut niitä pudotessaan. Tiedossa ei myöskään ole putoamisesta aiheutuneita vaurioita maassa. Putoamisen syyksi arvioidaan teknistä vikaa.

Letkua ei ole vielä löydetty

Karjalan lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Tomi Böhm kertoo MTV Uutisille letkun olevan vielä kateissa. 

– Toimenpiteet on käynnistetty. Olosuhteet olivat eilen sellaiset, että ei voitu havaita, mihin letku tippui. Tiedämme suurinpiirtein paikan.

Böhm ei avaa tarkemmin, mitä toimenpiteillä tarkoitetaan tai milloin letku voisi löytyä. Hän sanoo kuitenkin suoraan, että letkua voi olla vaikea löytää maastosta, mutta siitä ei ole vaaraa ulkopuolisille.

– Kyseessä on vaaraton tuote, joka on perinteistä metallia ja kumipohjaista materiaalia. Se sisältää samanlaisia materiaaleja kuin huoltoasemien tankkausletkut

Yhteistoimintakierrokselle osallistui tankkerin lisäksi Yhdysvaltain ilmavoimien 48. hävittäjälennoston F-15 Eagle -monitoimihävittäjiä ja Suomen ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä.

Yhteistoimintakierroksen lentotoiminta suuntautui pääosin Tampereen, Seinäjoen, Kokkolan, Oulun ja Jyväskylän väliselle harjoitusalueelle.

Lue myös:

    Uusimmat