Mainos

Yhdysvalloissa pelätään uutta hurrikaania, kun edellisenkään tuhoista ei olla vielä selvitty – MTV:n meteorologi selittää, miksi aika on otollinen hirmumyrskyille

2:05

Sään ääri-ilmiöt eivät jätä Yhdysvaltoja rauhaan. Harvey-myrskyn jälkeiset pelastustyöt ovat vielä pahasti kesken, ja Atlantilla voimia kerää Irma-hurrikaani. Olosuhteet ovat nyt hirmumyrskyjen kannalta otolliset, MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas kertoo.

– Nyt on tyypillisin aika pohjoisella pallonpuoliskolla, kun merivedet ovat lämpimimmillään. Hurrikaanin synty vaatii vähintään 27-asteista merivettä tarpeeksi paksussa kerroksessa. Tämä ehto toteutuu nimenomaan trooppisilla ja subtrooppisilla merialueilla tähän aikaan vuodesta.

Afrikan länsipuolella muutama päivä sitten syntyneen Irma-hurrikaanin pelätään iskevän Amerikan mantereelle ensi viikon aikana. Sitä ennen se kuitenkin kerää voimia Atlantilla.

– Kun mennään tästä viikon päähän, Puerto Rico ja Dominikaaninen tasavalta sekä myöhemmin Bahama-Bermuda-akseli ovat hurrikaanin alla. Siinä vaiheessa ennustetaan, että sen voimakkuus vastaa luokkaa kolme asteikolla yhdestä viiteen. Eli se voi saada aikaan merkittävääkin tuhoa.

Rantautuessaan Yhdysvaltoihin Harvey-hurrikaani arvioitiin luokan neljä hurrikaaniksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.