Mainos

Yhdysvallat uhkaa toimia yksin, jos Itä-Ghoutan teurastusta ei saada loppumaan

Yhdysvaltojen YK-lähettiläs Nikki Haley varoitti maanantaina, että maa on valmis toimimaan, jos turvallisuusneuvosto ei saa aikaan edistystä Syyrian tilanteessa.

Haleyn mukaan Yhdysvallat toimii ”jos sen täytyy”, sillä teurastus Itä-Ghoutassa on jatkunut entisellään. Yhdysvallat pyysi turvallisuusneuvostoa vaatimaan Itä-Ghoutaan ja Damaskoksen seudulle välittömästi 30 päivän tulitaukoa.

Syyrian hallinto yrittää kukistaa viimeisen suuren kapinallisten hallussa olevan linnakkeen pääkaupungin Damaskoksen lähistöltä. Järjestöjen mukaan Syyrian hallintoa tukevien maajoukkojen, tykistön ja ilmavoimien iskuissa on kuollut helmikuun 18. päivän jälkeen jo lähes 1200 ihmistä.

– Se (toimiminen yksin) ei ole meille mieluisin vaihtoehto, mutta jos kansainvälinen yhteisö epäonnistuu kerta toisensa jälkeen toimimaan, on aikoja, jolloin maiden on pakko ryhtyä toimiin yksin, Nikki Haley sanoi turvallisuusneuvostolle.

Turvallisuusneuvosto hyväksyi helmikuun lopulla päätöslauselman 30 päivän tulitauosta, mutta sillä ei ole ollut suurta vaikutusta taisteluihin. Syyrian hallinto ja Venäjä pitävät kapinallistaistelijoita terroristeina, minkä vuoksi tulitauolla ei ole ollut käytännön merkitystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.