Mainos

Yhdysvallat on aktivoinut ohjuspuolustusjärjestelmän

Suurlähettiläs Thomas Schieffer sanoo, että Yhdysvalloilla on vahvat tekniset valmiudet torjua Pohjois-Korean ohjus. Etelä-Korea uhkaa pohjoista naapuriaan ruoka-avun lopettamisella.

Yhdysvallat on valmis ampumaan ohjuksen alas, jos Pohjois-Korea sellaisen laukaisee. Yhdysvaltain Japanin-suurlähettiläs Thomas Schiefferin mukaan ohjuspuolustusjärjestelmä on aktivoitu.

Schiefferin mukaan Yhdysvalloilla on nykyisin entistä paremmat tekniset valmiudet ja se on valmis harkitsemaan kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja, jos Pohjois-Korea ampuu ohjuksensa.

Yhdysvallat, Etelä-Korea ja Japani epäilevät yhä vahvemmin, että Pohjois-Korea tekee lähiaikoina pitkänmatkan ohjuskokeen. Pohjois-Korea on puolustanut oikeuttaan kehittää ja testata ohjuksia.

Pohjois-Korea on kuitenkin ilmoittanut olevansa halukas neuvottelemaan Yhdysvaltain kanssa, jotta maiden välinen jännitys vähenisi.Yhdysvaltoja kahdenväliset neuvottelut eivät kiinnosta. Sen mukaan pitkänmatkan ohjuksen ampuminen rikkoisi selvästi kaikkia Pohjois-Korean aiemmin hyväksymiä sopimuksia.

Etelä-Korea pitää kättä riisihanalla

Etelä-Korea ilmoitti tänään, että se saattaa keskeyttää Pohjois-Koreaan suunnatun ruoka-avun, jos ohjuskoe toteutuu. Etelä-Korea on naapurinsa suurin avunantajamaa.

- Etelä-Korea voi vähentää tai lopettaa kokonaan riisiavun Pohjois-Koreaan. Emme ole kuitenkaan vielä neuvotelleet yksityiskohdista, yhdistymisministeri Yang Chang Seok sanoi.

Viime vuonna Etelä-Korea lähetti pohjoiselle naapurilleen 350 000 tonnia lannoitetta ja 500 000 tonnia riisiä.

Ohjuskohu on lisäksi saanut Etelä-Korean entisen presidentin Kim Dae Jungin perumaan ensi viikoksi suunnitellun vierailunsa Pohjois-Koreaan. Dae Jung on aikasemmin kunnostautunut Koreoiden suhteiden parantamisessa. Nyt hänen oli määrä suostutella Pohjois-Korea mukaan kuuden maan neuvotteluihin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.