Mainos

Yhdysvallat lähtee YK:n ihmisoikeusneuvostosta – Pompeo: Emme ota vastaan oppitunteja tekopyhiltä instituutioilta

1:19

Yhdysvallat irtautuu YK:n ihmisoikeusneuvostosta, kertoo Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley.

Haley kuvailee YK:n ihmisoikeusneuvostoa poliittisten ennakkoasenteiden likakaivoksi. Hänen mukaansa Yhdysvallat irtautuu neuvostosta, sillä "maan velvoitteet eivät salli pysyä jäsenenä tekopyhässä ja itsekkäässä organisaatiossa, joka pilkkaa ihmisoikeuksia".

YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin mukaan olisi ollut parempi, jos Yhdysvallat olisi pysynyt YK:n ihmisoikeusneuvoston jäsenenä. Guterresin mukaan YK:n ihmisoikeusjärjestelmä on erittäin tärkeässä roolissa ihmisoikeuksien edistämisessä ja suojelussa maailmanlaajuisesti.  

Pompeo: Yhdysvallat ei ota vastaan oppitunteja tekopyhiltä instituutioilta

Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon mukaan YK:n ihmisoikeusneuvosto on ottanut käytännöksi häpeällisen tekopyhyyden, jossa maailman pahimmat ihmisoikeusloukkaukset sivuutetaan.

Pompeo sanoi tiedotustilaisuudessa, että pahimmat syylliset istuvat neuvostossa hurskaasti ja omahyväisesti tuomitsemassa niitä, jotka toimivat paremmin.

Pompeo sanoo, että Yhdysvallat on maailman johtava humanitaarisen avunantaja. Hänen mukaansa yhdysvaltalaiset ovat uhranneet elämiään ja raajojaan vapauttaakseen miljoonia sortamiselta ja tyrannialta, eikä maa ota vastaan oppitunteja tekopyhiltä instituutioilta tai elimiltä.

Pompeo lausui kommenttinsa tiedotustilaisuudessa, jossa Yhdysvaltain ilmoitettiin irtautuvan YK:n ihmisoikeusneuvostosta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.