Yhdysvallat kiristää ruuvia Venäjää vastaan – lisää pakotteita

Yhdysvallat asettaa pakotteita ulkomaisille pankeille, jotka tukevat Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa. 

Niin sanottuja toissijaisia pakotteita kohdistetaan pankkeihin, jotka tukevat sellaisia yrityksiä, jotka tukevat Venäjän puolustusteollisuutta.

–  Lähetämme selvän viestin: jokainen, joka tukee Venäjän laittomia sotapyrkimyksiä, on vaarassa menettää pääsyn Yhdysvaltojen rahoitusjärjestelmään, sanoi Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan lausunnossaan.

Hänen mukaansa uudet pakotteet jatkavat ruuvin kiristämistä Venäjän sotavoimien ja sen toimintaa mahdollistavien tahojen ympärillä. Hän huomautti, että aiemmat toimet ovat jo merkittävästi heikentäneet Venäjän armeijaa, joka on viime kuukausina tukeutunut tuontiin Pohjois-Koreasta ja Iranista.

Yhdysvaltain apupaketti Ukrainalle vaakalaudalla

Hyökkäyssodan alkamisen jälkeen länsimaiset tahot ovat irtautuneet Venäjästä, ja samaan aikaan Kiinan suurimmat pankit ovat myöntäneet Venäjälle miljardien dollarien arvosta luottoja.

Yhdysvaltain suora apu Ukrainalle on vaakalaudalla, sillä kongressi ei ole toistaiseksi hyväksynyt presidentti Joe Bidenin hallinnon esittämää uutta apupakettia. Valkoinen talo pelkää, että avun lopettaminen antaisi uutta potkua Venäjälle Ukrainaa vastaan. Yhdysvallat on antanut Ukrainalle hyökkäyssodan alettua 43 miljardin dollarin arvosta sotilaallista tukea.

MTV Ukrainassa: Naisilla vajavainen taisteluvarustus 2:29
MTV Ukrainassa: Naisten vajavainen taisteluvarustus aiheuttaa ongelmia

Lue myös:

    Uusimmat