Yhdysvallat ei lähetä hätäapupakettia Ukrainalle ja Israelille: "Tämä ei voi odottaa"

Yhdysvallat ei lähetä hätäapupakettia Ukrainalle ja Israelille: "Tämä ei voi odottaa" 0:53
Video: Yhdysvalloissa republikaanisenaattorit ovat estäneet Valkoisen talon pyytämän hätäapupaketin Ukrainalle ja Israelille.

Yhdysvalloissa republikaanisenaattorit ovat estäneet Valkoisen talon pyytämän hätäapupaketin Ukrainalle ja Israelille. Lisäksi paketissa oli tarkoitus tukea myös hieman Taiwania.

Republikaanit vastustivat päälle sadan miljardin dollarin hätäapupakettia, koska he ovat CNN:n mukaan vaatineet osana pakettia merkittäviä muutoksia Yhdysvaltain rajaturvallisuuteen.

Republikaaneilla on satapaikkaisessa senaatissa 49 edustajaa, joista kaikki äänestivät esitystä vastaan. Hätäapupaketin etenemiseen kongressissa olisi vaadittu vähintään 60 ääntä.

Republikaanit ovat vastustaneet pakettia, koska heidän mielestään hallinto ei ole tehnyt riittävästi rajaturvallisuuden eteen. Arvioiden mukaan noin 10  000 siirtolaista ylittää Yhdysvaltain ja Meksikon välisen rajan päivittäin.

Biden varoittanut seurauksista

Hätäapupaketin seisahtuminen on merkittävä takaisku presidentti Joe Bidenille. Demokraattipresidentti on varoittanut, että Venäjän mahdollinen voitto Ukrainassa voisi johtaa jopa siihen, että Venäjä hyökkäisi Yhdysvaltain Nato-liittolaista vastaan.

– Tämä ei voi odottaa, Biden sanoi puheessaan Valkoisessa talossa keskiviikkona.

– Suoraan sanoen mielestäni on uskomatonta, että olemme alun perinkään tulleet tähän pisteeseen, jossa republikaanit kongressissa ovat auliita antamaan (Venäjän presidentille Vladimir) Putinille suurimman lahjan, jota tämä voi toivoa, Biden jatkoi.

Paketissa Ukrainan osuus olisi noin 60 miljardia.

Lue myös:

    Uusimmat