Yhdysvallat ampui alas uuden tunnistamattoman lentävän esineen

Tuntematon lentävä esine ammuttiin alas Kanadassa - näin puolustusministeri kommentoi 4:41
Näin Kanadan puolustusministeri Anita Anard kommentoi tuntemattoman esineen alasampumista.

Yhdysvaltain armeija ampui sunnuntai-iltana Suomen aikaa alas tunnistamattoman lentävän esineen Huronjärven yläpuolella, kertoo uutistoimisto Reuters.

Alas ampuminen oli jo kolmas lyhyen ajan sisällä. Nimettömänä pysyttelleet virkamiehet kieltäytyivät antamasta lisätietoja esineen ulkonäöstä. Virkamiehet eivät myöskään kertoneet kulkiko esine ilmavirtausten ohjaamana vai oliko se ohjattavissa.

Reutersin mukaan Yhdysvalloilla ei ole viitteitä siitä, että esineellä olisi ollut valvontaominaisuuksia, mutta sitä ei ole voitu sulkea pois.


Yhdysvallat on arvioinut, että esine ei aiheuttanut sotilaallista uhkaa millekään maassa olevalle kohteelle.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen edustaja Jack Bergman kirjoitti Twitterissä, että Yhdysvaltain armeija on "poistanut käytöstä” "esineen" Huronjärven yllä. Järvi on yksi Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla sijaitsevista Isoistajärvistä.

Michiganin demokraattiedustaja Elissa Slotkin kirjoittiTwitterissä, että Yhdysvaltain ilmavoimien ja kansalliskaartin lentäjät ampuivat esineen alas.

Aiemmin sunnuntaina Yhdysvaltain ilmailuhallinto FAA sulki lyhyeksi aikaa ilmatilan Michiganjärven yllä.

Lauantaina Montanan osavaltiossa osa ilmatilasta suljettiin hetkellisesti tutkassa havaitun poikkeavuuden vuoksi. Mitään epäilyttävää ei kuitenkaan löytynyt.

Aiemmin lauantaina Kanadan luoteisosassa yhdysvaltalaishävittäjä ampui alas "tuntemattoman esineen", jonka Kanadan puolustusministeri Anita Anand sanoi aiheuttaneen uhan siviililennoille.

Päivää aiemmin Yhdysvaltain viranomaiset kertoivat ampuneensa alas kohteen Alaskassa.



Lue myös:

    Uusimmat