Yhdeksänkuukautinen vauva kuoli huumeiden yliannostukseen Yhdysvalloissa – isoäiti ja äiti kuulivat vauvan oudon hengityksen, mutta päättivät "odottaa ja katsoa"

Yhdysvaltalainen äiti ja isoäiti ovat syytettynä 9-kuukautisen vauvan kuolemasta, jonka uskotaan johtuneen huumeiden yliannostuksesta, kertovat yhdysvaltalaismediat.

Paikallinen uutiskanava CBS Baltimore kertoo, että ruumiinavauksessa vauvan verestä, maksasta ja vatsasta löydettiin fentanyyliä ja morfiinia. Myöhemmin vahvistui, että hän oli myös syönyt heroiinia.

Poliisin mukaan yhdeksän kuukautta vanha poikavauva oli äitinsä, isoäitinsä ja tätinsä mukana, kun he olivat automatkalla ostamaan heroiinia viime heinäkuussa.

Huomasivat vinkuvan hengityksen

Isoäiti osti neljä kapselia heroiinia jaettavaksi tyttäriensä kanssa, mutta kotiin saavuttuaan he huomasivat yhden kapselin puuttuvan. He eivät löytäneet sitä yrityksistä huolimatta.

Isoäiti lähti tyttärensä, eli vauvan äidin kanssa takaisin ostamaan lisää huumeita, ja tultuaan takaisin he huomasivat vauvan hengittävän erikoisella vinkuvalla äänellä.

Isoäiti kertoi myöhemmin poliiseille ihmetelleensä hengitystä ja miettineen, olisiko tämä voinut saada käsiinsä talossa olevia huumeita. He olivat tyttären kanssa kuitenkin päättäneet ”odottaa ja katsoa”.

Muutaman tunnin kuluessa vauva löytyi elottomana. Perhe soitti hätäkeskukseen ja vauva toimitettiin sairaalaan, mutta hänet todettiin kuolleeksi.

Huumeita ympäri taloa

Ruumiinavauksessa löydettiin vauvan elimistöstä opiaattihuumeita, joten poliisi alkoi tutkia tapausta henkirikoksena.

Poliisin tekemässä kotietsinnässä he löysivät käytettyjä huumekapseleita perheen kodin jokaisesta huoneesta. Yhteensä yli 100 kapselia löytyivät lattioilta, vauvan hoitolaukusta ja erinäisistä paikoista ympäri taloa.

Naisille on luettu syytteet taposta ja törkeästä lapsen heitteillejätöstä, mutta tutkinta on yhä kesken.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja