Yhdeksän varusmiestä oli hukkua Dragsvikin varuskunnassa – näitä rikoksia poliisi epäilee nyt

Yhdeksän varusmiestä joutui hukkumisvaaraan – näin tapahtunutta kommentoi esikuntapäällikkö 7:07
Video: Yhdeksän varusmiestä joutui hukkumisvaaraan – näin tapahtunutta kommentoi esikuntapäällikkö 12.10.

Poliisi on julkaissut uutta tietoa lokakuussa Uu­den­maan pri­kaa­tin Drags­vi­kin va­rus­kun­nas­sa tapahtuneesta vakavasta tilanteesta. Yh­dek­sän va­rus­mies­tä jou­tui 10. lokakuuta ve­den va­raan pois­tut­tu­aan mie­his­tön­kul­je­tus­ve­nees­tä. Rikosnimikkeet ovat nyt tarkentuneet.

Yksi veteen joutuneista loukkaantui vakavasti. Kesti useita minuutteja ennen kuin harjoituksen johtaja ja hetkeä aiemmin vedenvarasta pelastuneet varusmiehet löysivät syvälle painuneen varusmiehen ja saivat tämän ylös. Varusmies toimitettiin elvytystoimenpiteiden jälkeen jatkohoitoon Meilahden sairaalaan.

Poliisi kertoo suorittaneensa tapahtumapaikalla tutkintaa viime viikolla.

− Tällä viikolla poliisi on keskittynyt tapaukseen liittyviin kuulusteluihin. Suurin osa kuulusteluista on jo tehty, mutta muutamia henkilöitä on vielä kuulematta, kertoo tutkinnanjohtajana tapauksessa toimiva rikoskomisario Mats Sjöholm.

Poliisilla on selvä kuva tapahtumien kulusta. Rikosnimikkeet ovat täsmentyneet, ja tällä hetkellä tapahtunutta tutkitaan palvelusrikoksena, törkeänä vamman tuottamuksena sekä vaaran aiheuttamisena. 

Poliisi ei ota kantaa onnettomuudessa loukkaantuneen varusmiehen terveydentilaan.

Esitutkinta jatkuu puuttuvilla kuulusteluilla, ja poliisi odottaa myös erilaisia esitutkintaan tarvittavia lausuntoja.

Tämän jälkeen poliisi voi aloittaa esitutkintapöytäkirjan viimeistelyn. Poliisi arvioi, että asia voidaan siirtää syyteharkintaan talven aikana.

Puolustusministeri otti kantaa varusmiesten traagisiin onnettomuuksiin: "Ei voi olla niin, että vanhemmat joutuvat pelkäämään lastensa puolesta" 1:42
Katso videolta: Näin puolustusministeri otti kantaa varusmiesten traagisiin onnettomuuksiin

Lue myös:

    Uusimmat