Mainos

Yellowstonen kansallispuistossa biisonihyökkäyksiä – turisti lensi kolme kertaa ilmaan

Yhdysvalloissa sijaitsevassa Yellowstonen kansallispuistossa biisonit ovat piinanneet turisteja viime viikkojen aikana, kertoo brittilehti The Guardian

Kyseessä on toinen kerta kolmen viikon sisään, kun kyseinen eläin hyökkää ihmisen kimppuun maailman vanhimmassa kansallispuistossa.

Viimeisimmässä tapauksessa biisoni runteli 62-vuotiaan australialaisturistin, kun hän oli ottamassa kuvia kuuluisan Old Faithful -geysirin luona.

Viranomaisten mukaan biisoni lennätti miehen kolme kertaa ilmaan, ja hänet vietiin sairaalaan. Vammat eivät kuitenkaan ole hengenvakavia.

Arvaamaton ja nopea

Toukokuun puolivälissä 16-vuotias taiwanilainen vaihto-oppilas loukkaantui, kun biisoni pisti häntä sarvillaan. Tyttö vietiin sairaalahoitoon helikopterilla.

Biisonit voivat painaa pikkuauton verran ja juosta hetkellisesti jopa kolme kertaa nopeammin kuin ihminen.

Viranomaisten Yellowstonessa asuvista eläimistä kuten karhuista, susista ja kojooteista biisonit ovat erityisen arvaamattomia ja vaarallisia.

Ne aiheuttavat yhdessä hirvien kanssa suurimman osan ihmisille eläinhyökkäyksistä koituvista vammoista puiston alueelle, kertoo Yellowstonen tiedottaja Amy Bartlett.

– Vierailijoille muistutetaan, että villieläimet puistossa todella ovat villejä. Niitä ei pidä lähestyä, vaikka ne vaikuttaisivat kuinka rauhallisilta tahansa, viranomaiset sanovat. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.