Ydinvoimalan tietokoneilta löydettiin haittaohjelmia Saksassa

Saksalaisen ydinvoimalan tietokoneilta on löydetty haittaohjelmia. Voimalan edustajan mukaan virukset eivät ole vaarantaneet voimalan toimintaa, sillä tietokoneet eivät ole yhteydessä internetiin, uutisoi Reuters.

Virusten saastuttama Gundremmingenin voimalaitos sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Münchenistä ja on Saksan toiseksi suurimman energiayrityksen, RWE:n omistama.

W32.Ramnit- ja Conficker-virukset löydettiin laitoksen tietokonejärjestelmästä, johon asennettiin vuonna 2008 ydinvoimalan polttoainesauvojen liikutteluun liittyvä datan visualisointiohjelmisto.

Haittaohjelmia löydettiin myös 18 ulkoisesta massamuistilaitteesta, joista suurin osa oli USB-tikkuja.

RWE on kertonut parantaneensa tietoturvajärjestelyjään löydön johdosta.

W32.Ramnit on ohjelmoitu varastamaan tiedostoja tietokoneista, joihin on asennettu Microsoft Windows-käyttöjärjestelmä. Haittaohjelma havaittiin ensimmäistä kertaa vuonna 2010.

Virus voi levitä esimerkiksi USB-massamuistien välityksellä ja sen on tarkoitus antaa hyökkääjälle mahdollisuus ottaa saastunut tietokone hallintaan internet-yhteyden yli.

Conficker on saastuttanut maailmanlaajuisesti miljoonia Windows-tietokoneita sen jälkeen, kun virus kehitettiin vuonna 2008. Haittaohjelma leviää tietoverkkojen kautta kopioimalla itsensä ulkoisille massamuistilaitteille.

RWE on tiedottanut Saksan valtion tietoturvaviranomaisia tapahtuneesta ja virustartuntojen syytä tutkitaan.

Lue myös:

    Uusimmat