Mainos

Yahoo! luottaa widgetien voimaan televisioissa

Internetjätti Yahoo! on kertonut lähitulevaisuuden suunnitelmistaan meneillään olevilla CES-tekniikkamessuilla Las Vegasissa.

Yahoo! aikoo hypätä tietokonemaailmasta aiempaa hanakammin televisioiden ruuduille yhteistyökumppaneidensa kanssa. Yahoo! kertoi messuilla tehneensä uusia kumppanuussopimuksia televisio- ja muiden laitevalmistajien kanssa.

-Ihmiset rakastavat televisioitaan ja katsovat enemmän televisiota. He vaativat internetiin yhdistettävyyttä parantaakseen entisestään katselukokemustaan, Yahoo! kommentoi.

Yhtiön mukaan widgeteiksi kutsuttuja online-ohjelmia tullaan sisällyttämään yhä useampaan nettiin yhdistettävään televisioon. Yahoon nykyisilläkin widgeteillä pääsee television kautta online-ostoksille eBayhin sekä päivittämään Twitteriä tai Facebookia, mutta tarjontaa ja käyttäjän mahdollisuuksia tullaan laajentamaan. Widgetien joukkoon sisällytetään aiempaa enemmän mahdollisuuksia videopalveluihin, sosiaalisen median käyttöön, pelaamiseen ja online-ostoksien tekemiseen.

Viime vuonna Yahoo! ilmoitti yhteistyösopimuksista Samsungin, LG Electronicsin, Sonyn ja Vizion knassa. Tänä vuonna yhtiö ilmoitti sidoksista Hisensen, ViewSonicin, MIPS Technologiesin and Sigma Designs -yhtiön kanssa.

Yahoo ilmoitti myös julkaisevansa widgettien tekoon suunnitellun ohjelmiston, jonka avulla suunnittelijat voivat tehdä omia widgettejä televisioihin.

Vizion tulevissa teräväpiirtotelevisioissa on Yahoon widgetit samoin kuin Hisensen Web-yhteyksillä varustetuissa televisioissa. ViewSonicille tulee VMP80 mediasoitin. Yahoo! mainostaa, että VMP80 mediasoittimella HDTV:n omistajat voivat katsoa elokuvia, sarjoja, nettivideoita ja kuvia sekä tehdä online-ostoksia ja pelata pelejä.

(MTV3 - AFP)

Lue kaikki Las Vegasin 2010 CES-messuihin liittyvät artikkelit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.