WP: Trumpin vävy ehdotti salattua yhteydenpitokanavaa Venäjän ja Valkoisen talon välille

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner ehdotti venäläisille salattua yhteydenpitokanavaa Venäjän hallinnon ja Valkoisen talon välille, uutisoi The Washington Post.

Lehden lähteiden mukaan Kushner ehdotti yhteydenpitokanavan avaamista Venäjän suurlähettiläälle Sergei Kisljakille joulukuussa. Tuolloin Trump oli jo voittanut presidentinvaalit.

Lehden mukaan Kushner ehdotti jopa, että Venäjän Yhdysvaltain-edustustojen tiloja voitaisiin käyttää salatun yhteyskanavan ylläpitoon. Ehdotuksesta yllättynyt lähettiläs välitti lehden mukaan tiedon eteenpäin Venäjän hallinnolle. Tiedossa ei ole, johtiko ehdotus käytännön toimiin.

Lehti perustaa tietonsa yhdysvaltalaisviranomaisiin, joille on kerrottu Kushnerin ja Kisljakin tapaamisessaan käymistä keskusteluista tiedustelumuistioissa.

FBI:n Venäjä-tutkinta laajenee Trumpin vävyyn 1:48

Trumpin neuvonantajana joulukuussa yhä toiminut Michael Flynn oli lehden mukaan mukana joulukuisessa tapaamisessa. Flynn joutui eroamaan helmikuussa, kun kävi ilmi, että hän oli valehdellut yhteyksistään Venäjän suurlähettilääseen.

Washington Post uutisoi aiemmin Kushnerin olevan avainhenkilöitä FBI:n tutkinnassa, joka koskee Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja Trumpin kampanjan yhteyksiä Venäjään.

Kushner on asianajajansa Jamie Gorelickin mukaan tarjoutunut kertomaan Yhdysvaltain kongressille tapaamisistaan venäläisdiplomaattien kanssa.  

Trump tönäisi Montenegron pääministeriä 0:27

Lue myös:

    Uusimmat